Časté chyby při přípravě hraběnčiných řezů: Promáčené těsto se správně nepropeče
Nemáte rádi zdlouhavé zpracování těsta, čekání na jeho vykynutí a následné rozvalování či jiné zpracování k docílení chutného moučníku? Pak vsaďte na hraběnčiny řezy, které zvládne i začátečník. Pokud se vyvaruje častých chyb.
Hraběnčiny řezy patří mezi moučníky připravované nejvíce na podzim, kdy je sezóna jablek v plném proudu, ale také přes zimu, kdy využíváme jablka, která jsme uskladnili. Ačkoliv se jedná o snadný moučník, lze při jeho přípravě chybovat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
7 častých chyb při přípravě hraběnčiných řezů
Nemějte žádný strach. Jestliže se vyhnete zbytečným chybám, usnadníte si tím práci a také ušetříte čas, který byste jinak strávili nápravou dané chyby.
- Suroviny rozdílných teplot nejsou žádoucí, proto je včas vyndejte na pracovní plochu, aby získaly stejnou (tedy pokojovou) teplotu.
- Použití másla v celku je chybou, která vás bude stát spoustu času i práce - máslo zkrátka nastrouhejte nahrubo na struhadle a ušetřete tak nejen své nervy.
- Rozvalování těsta není chybou, ale zbytečně byste si přidělávali práci. Nastrouhejte ho na dno plechu, rozprostřete a lehce přimáčkněte, aby mezi jednotlivými kousky nebyly zbytečné mezery. Není to o mnoho jednodušší?
- Část těsta opravdu patří do mrazáku, aby se během doby přípravy zpevnilo a následně šlo lehce strouhat na povrch moučníku - nepodceňujte tento krok.
- Nevymačkaná jablka způsobí mokré těsto, které se kvůli tomu správně nepropeče. Nastrouhaná jablka důkladně vymačkejte a ochuťte podle libosti. Jablka můžete také podsypat strouhankou, která přebytečnou tekutinu vpije.
- Nesprávná příprava sněhu z vaječných bílků zhatí většinu pokrmů, ve kterých hraje byť sebemenší roli. Bílkový sníh musí být vyšlehaný tak, že při otočení mísy dnem vzhůru zůstane pevně na svém místě bez jakéhokoliv pohybu.
- Moučník nechte před krájením vždy vychladnout, aby se zbytečně nesrazil a vy tak nepřišli o svou snahu, práci, čas ani použité suroviny. Vychladnutím se krásně zpevní každičká vrstva upečeného moučníku - a rozhodně stojí za to.
Mohlo by vás zajímat
Řezy jsou dokonale křehkým a přitom vláčným moučníkem, na kterém si pochutná opravdu každý. Jablka můžete ozvláštnit nejen cukrem a skořicí, ale také sekanými mandlemi či vlašskými ořechy. Připravíte si hraběnčiny výborné řezy podle videa?
Komentáře