Časté chyby při výrobě nanuků: Dejte pozor na poměr surovin i přichycení k mřížce
Během horkých letních dnů často hledáme pro chvíli odpočinku stinné místo. Daný okamžik umocní ledové osvěžení v podobě nanuku, který jsme si sami vyrobili. Přípravu domácích nanuků však mohou provázet chyby.
Není nic lepšího, než dokonalé osvěžení v podobě výborných domácích nanuků. Ty si můžeme vyrobit přesně na míru - podle oblíbených kombinací chutí, ale i struktury a polev. Poradíme vám, jak se vyvarovat chyb při jejich domácí výrobě.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
6 chyb při výrobě domácích nanuků
Zdánlivě banální chyby mohou vyústit v nanuky nedobré chuti i konzistence. Předejděte zbytečným chybám a dopřejte si ledové mlsání kdykoliv vás přepadne chuť nebo vás dožene úmorné vedro. Na následujících řádcích poradíme, jak na to.
- Nedodržením poměru surovin může namísto chladivého osvěžení přijít nepříjemná ledová sprcha v podobě chuťově mdlých nebo rychle roztávajících nanuků. Vsaďte proto na osvědčené recepty a bez zkušeností neexperimentujte.
- Trápí vás nanuky, které ne a ne zmrznout? Pak jste to nejspíš přehnali s množstvím cukru. Na sladkosti můžete nanukům přidat medem nebo sladkým ovocem, nikoliv cukrem - ten má totiž nemrznoucí vlastnosti.
- Nedobré kusy ledu v nanucích nikoho nenadchnou. To způsobují velké kusy ovoce, jehož šťavnatá dužina se změní v led. Proto ovoce rozmixujte dohladka.
- Nanuky vložte ihned po výrobě do mrazáku, abyste zachovali jejich konzistenci (v případě smetanových či tvarohových nanuků). Ponecháním na pracovní ploše opravdu nedocílíte lepšího prolnutí chutí jednotlivých ingrediencí.
- Každý touží po tom, aby jeho domácí produkty byly dokonalé na pohled, ale i chuťově. Pokud byste rádi nanuky s čokoládovou polevou, je velkou chybou je v čokoládě namáčet, pokud nejsou zcela ztuhlé. Nechte je do druhého dne v mrazáku, poté je vyjměte, polijte čokoládou a zase vraťte k ledu.
- Pozor na dobu skladování - nanuky jsou chutné po dobu zhruba 2 měsíců, poté začínají ztrácet nejen na chuti, ale i na konzistenci.
Tip1: Lepší než mřížka k odkapání polevy je pečicí papír, na který polité nanuky položíte. Z mřížky se hůře oddělávají, ta na nich navíc zanechá nehezké rýhy.
Tip2: Nedisponujete tvořítky či formičkami na nanuky? Žádný problém! Skvěle poslouží kelímky do jogurtů a plastové lžičky (kovové byste neudrželi v prstech).
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Skvělé nanuky můžete připravit bez sebemenší námahy - stačí nakrájet meloun na trojúhelníčky, zapíchnout do nich dřívka a nechat je zamrazit. Melounovými nanuky to však nekončí, také přezrálé ovoce je skvělou ingrediencí pro ledové osvěžení.
Komentáře