Čím ochutit krémy a těsta na moučníky? Aromata nejsou vidět, ale chutnají a voní
Těstům, dezertům a krémům můžeme dodat jedinečnou chuť a vůni. Záleží na tom, čím je dochutíme a okořeníme. K tomu slouží různá dochucovadla a aromata - nejsou sice v moučnících vidět, ale rozhodně o nich víme.
Dochucovadlům se říká aromata - mnoho lidí si pod tímto názvem představí lahvičky s aromatickým olejem. Ne každý umělým aromatům fandí, proto dá přednost takovým, které mají přírodní základ a které každý má doma nebo si je může vyrobit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím můžeme dochutit těsta a krémy
Kromě umělých dochucovadel máme i jiné možnosti, jak vylepšit moučníky:
- Vanilka a vanilkový cukr dokážou ovládnout svou chutí všechno sladké.
- Citrónová šťáva a kůra (zvlášť kandovaná v cukru) mají svěží chuť i vůni.
- Skořice a mletý hřebíček připomínají zimu, horké nápoje a vánoční pečení.
- Aromatická tonka fazole má jedinečnou chuť, kterou budeme dlouho cítit.
- Sladký likér a destilát se hodí nejen pro dospělé - pečením alkohol vyprchá.
- Ovocné pyré a šťávy jsou výborným doplňkem krémů, zmrzlin a želé.
- Zrnková a instantní káva v krému bývá nejvíce oblíbenou příchutí pro muže.
- Kakao a čokoláda jsou nejpoužívanějšími aromaty a barvivy těst i krémů.
Naprosto jedinečným dochucovadlem je višňový likér - griotka. Hodí se k vylepšení dortů, zákusků, dezertů, krémů a zmrzlin. Pokud nevíte, co s višněmi, zkuste si vyrobit vlastní griotku podle videa. Nakonec vám zbydou višně nasáklé alkoholem, které zužitkujete do bábovek a sladkých chlebíčků:
Komentáře