Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí griotka z višní

Vynikající domácí likér z višní, kterým potěšíme návštěvy. Proti kupovanému neobsahuje umělá barviva ani příchutě. Tak jen zbývá sehnat nebo natrhat višně a dát se do toho. Na zdraví!

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min příprava, + 6-8 týdnů louhování)

1. 6. 2011 13:29

Suroviny

Porce: kolik kdo vypije

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie27 404 kJ / 6 550 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 025,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Moc dobré a už není nic co můžu k tomuto napsat.:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

casino

31. 7. 2018 12:28

helusa27:
Bacha na to, melasa není cukr
No, melasa je v podstatě odpad, ale dělá se z ní dobrý špiritus :-) (proto se lihovary budovaly vedle cukrovarů)
Já třeba v lihu z melasy cítím vanilku, i když to postrádá logiku, že :-)

helusa27

31. 7. 2018 11:36

Nadja: Děkuju, Nadjo :yes:, višně, cukr, destilát (to vše by šlo - vodka, třešňovice, višňovice, třtinový destilát - to je asi ten pravý latinskoamerický rum, ne?), ale Michal píše: "nejake koreni, ktere doda pravou chut griotky", tak jsem pátrala, co se tam teda dává :-) Ale až dnes jsem našla v jednom receptu - badyán, hřebíček, skořice - viz www.femina.cz/lahodna-domaci-visnova-griotka/. Tak vyzkouším, jen co muž donese nákup... A zasypat třtinovým cukrem, melasou :-) Děkuji ještě jednou!

Nadja

27. 7. 2018 22:40

helusa27: Božkov Griotte
Složení: Cukr, višňová šťáva, melasový líh, třešňový destilát, třtinový destilát, kyselina citronová, aroma.
https://destilaty.heureka.cz/bozkov-griotte-1-l/sp...
;-) Až na druh lihoviny vpodstatě stejné jako zde.

helusa27

27. 7. 2018 21:33

Michal: Michale a z čeho se přesně dělá pravá griotka? :-?Hledám na webu jak divá a nikde nenacházím. Resp. všude višně, alkohol, cukr, ev. aroma či tresť, hledala jsem i na anglicky píšících stránkách... :-Q

Ukuphumelela

19. 7. 2018 23:41

Velmi dobre vnucikovy chutilo 8-( :-K

Attewy

24. 8. 2014 14:20

Tak jsem letos hledala recept a našla tenhle...mohu dooručit jen jsem přidala skořici a hřebíček..zrovna jsem griotku slila a nemááááá chybu..mám 2 a půl litru..a višně jsem opět zalila kapkou rumu a vínem Kahors je sladké..tak budou višničky naloženy na zimu nebo je přidám do pečeného čaje...:-))Díky za receptík...:-K:-D:yes:

JanaDorazinova

26. 7. 2013 10:22

Irule:Holota jedna!!:-D:-D

Irule

26. 7. 2013 06:01

Jana Remkova:jojo, já to mám táky raději s rumem, ale chapům v práci to chutnalo se slivovicí :-D

JanaDorazinova

25. 7. 2013 21:54

Irule: dělám to stejně, taky od oka a chutná nám to více s rumem, než třeba s vodkou, nebo lihem..;-)

Irule

25. 7. 2013 19:12

Jana Remkova:my máme na zahradě strom, takže problémy sehnat višně nemám, dělám i marmeládu :-p
Jinak na griotku dám do velké sklenice vrstvu višní, posypu cukrem a tak to střídám a pak to zaliju rumem případně slivovicí. Obojí je vyzkoušené a dobré:-p:-p. Dělám to od oka ;-):-)):-)):-K A višně z té griotky jsou pak moc dobré do bílého jogurtu nebo na studené dorty (taky vyzkoušené):-p:yes:

JanaDorazinova

25. 7. 2013 18:57

Irule: Díky!! Já se snažím taky dělat griotku každý rok. Poslední dobou mám ale problém sehnat višně:-S Až teď vidím, že to vlastně není můj recept:-D:-D:-D:-D. Říkám si, co to mám za hovadiny napsané v ingrediencích a že to upravím a ono to nejde!:-D

Irule

25. 7. 2013 18:22

:yes::yes::yes: dělávám každý rok a je mooooc výborná. Přidávám foto i bodík +4 :-p:-p:-p:-K

JanaDorazinova

5. 7. 2012 17:41

Nedávala jsem tolik cukru, pořípadě dodám. Konečně jsem sehnala višně:-p. Přidávám foto a hotový likér přidám, až bude;-) Rum podle našeho starého a osvědčeného receptu přidávám hned;-)

45natalie

28. 7. 2011 10:06

Michale asi jsi to nedelal ale da se to i s rumem a s vodkou

45natalie

28. 7. 2011 10:05

Mílá/í :Karofka mužou se dat znova do rumu a ani vypustí ještě šťávu nebo je dat do čokolády

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí griotka výroba domácí griotky výroba griotky griotka recept višně recepty recept na domácí griotku recept na griotku griotka jak vyrobit griotku domaci liker z višni višně v cukru recepty z visni jak se dělá griotka co s višněmi domácí griotka recept domácí výroba griotky visne v alkoholu visne ve slivovici domácí griotka z třešní višně v lihu

Suroviny: višně, rum, cukr, vodka

TopRecepty.cz

Domácí griotka z višní

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vml5