Domácí griotka z višní

45natalie Kuchařka: 45natalie

Doba přípravy: 30 minut kolik kdo vypije Nápoje 34 názorů

Suroviny

4 l čerstvých višní
1 l rumu
1 kg cukru
podle potřeby můžeme přidat 1 L vodky nebo lihu nebo i rum
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Višně umyjeme, zbavíme stopek a připravíme rum a velkou sklenici o obsahu 5 l, tu dobře očistíme. Do čistého skla ukládáme po vrstvách cukr a višně, vrstvy zakončíme cukrem. Sklenici uzavřeme a necháme stát na tmavém a chladném místě do druhého dne.

  2. Po odležení zalijeme rumem, který by měl být až nad poslední vrstvou. Uzavřeme a po dobu 6 - 8 týdnů necháme uležet. Raději si to poznačíme do kalendáře, abychom nezapomněli. Během tohoto času višně s cukrem alespoň jednou do týdne promícháme dřevěnou vařečkou.

  3. Po uplynutí předepsané doby višně přecedíme a necháme je okapat. Určitě je nevyhazujeme, je to lahůdka! Do tekutiny vlijeme vodku nebo silnější líh (množství podle vlastního uvážení).

  4. Domácí griotku přelijeme do lahví a opět uskladníme. Je jen na nás, jak dlouho nám vydrží.

Poznámka

Moc dobré a už není nic co můžu k tomuto napsat.:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 881 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí griotka z višní

  • casino casino

    helusa27:
    Bacha na to, melasa není cukr
    No, melasa je v podstatě odpad, ale dělá se z ní dobrý špiritus :-) (proto se lihovary budovaly vedle cukrovarů)
    Já třeba v lihu z melasy cítím vanilku, i když to postrádá logiku, že :-)

    Odpovědět

  • helusa27 helusa27

    Nadja: Děkuju, Nadjo :yes:, višně, cukr, destilát (to vše by šlo - vodka, třešňovice, višňovice, třtinový destilát - to je asi ten pravý latinskoamerický rum, ne?), ale Michal píše: "nejake koreni, ktere doda pravou chut griotky", tak jsem pátrala, co se tam teda dává :-) Ale až dnes jsem našla v jednom receptu - badyán, hřebíček, skořice - viz https://www.femina.cz/lahodna-domaci-visnova-griotka/. Tak vyzkouším, jen co muž donese nákup... A zasypat třtinovým cukrem, melasou :-) Děkuji ještě jednou!

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    helusa27: Božkov Griotte
    Složení: Cukr, višňová šťáva, melasový líh, třešňový destilát, třtinový destilát, kyselina citronová, aroma.
    https://destilaty.heureka.cz/bozkov-griotte-1-l/sp...
    ;-) Až na druh lihoviny vpodstatě stejné jako zde.

    Odpovědět

  • helusa27 helusa27

    Michal: Michale a z čeho se přesně dělá pravá griotka? :-?Hledám na webu jak divá a nikde nenacházím. Resp. všude višně, alkohol, cukr, ev. aroma či tresť, hledala jsem i na anglicky píšících stránkách... :-Q

    Odpovědět

  • Ukuphumelela Ukuphumelela

    Velmi dobre vnucikovy chutilo 8-( :-K

    Odpovědět

  • Attewy Attewy(neregistrovaný)

    Tak jsem letos hledala recept a našla tenhle...mohu dooručit jen jsem přidala skořici a hřebíček..zrovna jsem griotku slila a nemááááá chybu..mám 2 a půl litru..a višně jsem opět zalila kapkou rumu a vínem Kahors je sladké..tak budou višničky naloženy na zimu nebo je přidám do pečeného čaje...:-))Díky za receptík...:-K:-D:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Irule:Holota jedna!!:-D:-D

    Odpovědět

  • Irule Irule

    Jana Remkova:jojo, já to mám táky raději s rumem, ale chapům v práci to chutnalo se slivovicí :-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Irule: dělám to stejně, taky od oka a chutná nám to více s rumem, než třeba s vodkou, nebo lihem..;-)

    Odpovědět

  • Irule Irule

    Jana Remkova:my máme na zahradě strom, takže problémy sehnat višně nemám, dělám i marmeládu :-p
    Jinak na griotku dám do velké sklenice vrstvu višní, posypu cukrem a tak to střídám a pak to zaliju rumem případně slivovicí. Obojí je vyzkoušené a dobré:-p:-p. Dělám to od oka ;-):-)):-)):-K A višně z té griotky jsou pak moc dobré do bílého jogurtu nebo na studené dorty (taky vyzkoušené):-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Irule: Díky!! Já se snažím taky dělat griotku každý rok. Poslední dobou mám ale problém sehnat višně:-S Až teď vidím, že to vlastně není můj recept:-D:-D:-D:-D. Říkám si, co to mám za hovadiny napsané v ingrediencích a že to upravím a ono to nejde!:-D

    Odpovědět

  • Irule Irule

    :yes::yes::yes: dělávám každý rok a je mooooc výborná. Přidávám foto i bodík +4 :-p:-p:-p:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Nedávala jsem tolik cukru, pořípadě dodám. Konečně jsem sehnala višně:-p. Přidávám foto a hotový likér přidám, až bude;-) Rum podle našeho starého a osvědčeného receptu přidávám hned;-)

    Odpovědět

  • 45natalie 45natalie(autorka receptu)

    Michale asi jsi to nedelal ale da se to i s rumem a s vodkou

    Odpovědět

  • 45natalie 45natalie(autorka receptu)

    Mílá/í :Karofka mužou se dat znova do rumu a ani vypustí ještě šťávu nebo je dat do čokolády

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: domácí griotka výroba domácí griotky výroba griotky griotka recept višně recepty recept na domácí griotku recept na griotku griotka jak vyrobit griotku domaci liker z višni višně v cukru recepty z visni jak se dělá griotka co s višněmi domácí griotka recept domácí výroba griotky visne v alkoholu visne ve slivovici domácí griotka z třešní višně v lihu

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít