Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Sladké likéry mohou navodit pohodu nejen v čase Vánoc. Jejich výroba není vůbec složitá
Toprecepty.cz

Sladké likéry mohou fungovat i jako stabilizátor dámských setkání a rodinných návštěv. Výborně přispívají k všeobecné dobromyslné pohodě a vyrobit je není vůbec složité. Nabízíme přehled typů i nejoblíbenějších receptů.

Základem bývá nejčastěji mléko nebo smetana. Pokud je mléko kondenzované a slazené, už do likéru nemusíme přidávat cukr. Většinou ho stačí rozmixovat s některou příchutí, přidat lihovinu a nalít do lahví.

Vaječné likéry

Vaječný likér se vyrábí většinou tak, že vyšleháte čerstvé žloutky s cukrem do husté pěny, zředíte mlékem nebo smetanou a zahřejete v horké vodní lázni, aby se sterilovaly žloutky. Nesmí se vařit, protože by se srazily. Vzniklý krém ochutíte lihovinou a nalijete do lahví.

Nejrychlejší vaječný likér bez vaření se dělá tak, že pouze rozmixujete kondenzované mléko slazené a neslazené se žloutky z nezávadných vajec a rumem. Časem zhoustne tak, že ho můžete přidávat do krémů nebo jím plnit cukroví, třeba včelí úly.

Karamelové likéry

Karamelový likér jsme doma dělávali tak, že jsme vařili uzavřené plechovky kondenzovaného slazeného a neslazeného mléka 2 hodiny, pak nechali zchladnout a po otevření obsah rozmixovali s rumem. Ale jsou i jiné receptury.

Domácí likér baileys

Napodobeniny za pár korun se přibližují k originálu chutí i hustotou a krémovitostí.  Většina receptů používá pudink s mandlovou příchutí.

Čokoládové likéry

V přípravě čokoládového likéru přidáme do kondenzovaného mléka rozpuštěnou čokoládu (záleží na vaší chuti, jaká to bude, většinou je to tyčinka Ledové kaštany.

Pudinkové likéry

Spousta likérů používá jako jednu ze složek uvařený pudink. Záleží na vás, jakému pudinku dáte přednost a tím určujete příchuť likéru.

Kávové likéry

Na setkáních a sedánkách vůně a chuť kávy nesmí chybět. Kávové likéry nejsou úplně typické, ale moc chutné.

Ovocné likéry

Většinu ovocných likérů jste připravili v létě a na podzim z dozrávajícího ovoce, zelených ořechů nebo bylin. Teď je čas likér otevřít a vychutnávat nebo naplánovat jeho výrobu na příští sezonu.

Pomerančové a citronové likéry

Pomeranč i citron je ovoce, které má v zimě sezónu, takže pomerančový nebo citronový likér můžete připravit právě teď. Nakupte suroviny a pojďte na to.

Jak je vidět, i receptů na tekuté mlsání máme na našem webu dost.

Tento tip je užitečný  (3x)

Pokud se vám tip líbí  klikněte na tlačítko

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Petra Burianová

nově v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům