Nejlepší míchaná vajíčka: Naučte se dva tipy postupu podle videonávodu
Míchaná vajíčka jsou pokrmem, který zvládnete připravit a servírovat snadno a rychle. Správně usmažená vajíčka mají jemnou až krémovou texturu. Hodí se k snídani i na večeři, navíc nám dodají bílkoviny a některé další důležité živiny.
Záleží jen na vás, čím a jak vajíčka připravená na pánvi dochutíte a doplníte, nebo jakou přesně konzistenci vejce po usmažení budou mít. Zvolte si vaječný recept s ingrediencemi, které máte rádi, může to být například pažitka. Vznikne tak pokrm doplněný o zeleninu, čerstvé bylinky nebo sýr - vše výborně chutná s domácí topinkou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit báječná míchaná vajíčka
Představíme vám v krátkém videonávodu dva způsoby, jak docílit dokonalých míchaných vajíček.
- Způsob I. : Vajíčka rozklepněte do misky a přidejte k nim smetanu na šlehání. Pozor, aby vám v nádobce nezůstala skořápka. Vše důkladně ručně rozšlehejte. Rozpusťte na pánvi tuk a po rozehřátí přilijte rozmíchanou směs s vajíčky. Při mírné teplotě vše bez přestání míchejte. Během míchání přidejte do vajec ještě kousek másla a vše pečlivě promíchejte. Když začnou tvořit vajíčka typickou texturu, přesuňte je z pánve na připravený talíř.
- Způsob II. : Vajíčka rozklepněte do misky a pečlivě je rozšlehejte. Na pánvi rozehřejte tuk. Po nahřátí pánve na ni nalijte vajíčka. Při mírné teplotě míchejte vajíčka ode dna stěrkou. Stáhněte pánev z plotny těsně před tím, než jsou vajíčka úplně hotová. Servírujte je na připravený talíř a lehce zasypte strouhaným parmezánem.
Nakonec nezapomeňte míchaná vajíčka ozdobit zeleninou, případně přidejte na talíř kečup nebo domácí ajvar a servírujte.
Budeme rádi, když nám napíšete své osvědčené tipy, jak máte míchaná vajíčka nejraději, a kdy si je nejčastěji chystáte k jídlu.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře