Dýně z kynutého těsta: Snoubí se v nich kouzlo podzimních dnů s vůní čerstvého pečiva
Dýně jsou typickým symbolem podzimní atmosféry. Můžete si ji vypěstovat na zahradě nebo koupit v obchodech, ale dnes vám přinášíme videonávod, jak vytvořit dýně z kynutého těsta a vnést tak kousek podzimu i do vaší ošatky s pečivem.
Kynuté těsto využijete na přípravu řady moučníků i slaného pečiva a v tomto případě dokonce na jedlou podzimní dekoraci. Když odhadnete správný okamžik, kdy budou tyto speciální dýně přesně akorát upečené, získáte jedinečnou zlatavou ozdobu na jídelní stůl.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit dýně z kynutého těsta
Základem úspěchu je vybrat vhodný recept na kynuté těsto. Připravené těsto rozdělte na dílky a vytvarujte z nich pevné menší bochánky. Pak už můžete podle videonávodu vytvořit jednotlivé dýně.
- I. způsob: Bochánek převažte do kříže provázkem - vždy tak, aby vám vzniklo 8 segmentů, které vytvoří typickou dýňovou strukturu na povrchu bochánku. Provázek zavažte, aby z bochánku nesklouzl.
- II. způsob: Bochánek lehce po obvodu zploštěte a na 6–8 místech nařízněte či nastřihněte. Řez vedeme vždy po kratší straně bochánku. Pomoučněnou rukojetí vařečky udělejte ve středu bochánku důlek.
- Hotové dýňové bochánky narovnejte na připravený plech s pečicím papírem, obnovte důlky a do každého důlku vložte oříšek. Na závěr ještě potřete bochánky vejcem rozšlehaným s malým množstvím kurkumy pro výraznější zlatavou barvu.
Máte vlastní originální způsob, jak připravit pečivo, které pak zajímavě ozdobí stůl? Podělte se s námi o své tipy do komentářů.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře