Flambování je opalování pokrmů pomocí alkoholu: Víte, že flambovat můžete i doma?
Flambování pokrmů je efektní opalování jejich povrchu pomocí alkoholu - ten vyhoří a samotný alkohol se odpaří spolu s částí tuku. Na povrchu jídla se vytvoří tenká karamelizovaná vrstva.
Flambování s oranžovým nebo modrým plamenem a vůní připravovaného pokrmu je už na pohled efektní, ne-li luxusní záležitostí. Nicméně flambovat si při dodržení bezpečnostních podmínek můžete zkusit i doma. Víte, jak na to?
Mohlo by vás zajímat
Jaké potraviny se hodí pro flambování
Všechny suroviny musí před flambováním projít tepelnou úpravou:
- Používáme destiláty nebo aromatizované likéry, které mají minimálně 35 % alkoholu - vodka, slivovice, koňak, brandy, rum.
- Flambujeme maso, ryby, mořské plody, zeleninu, ovoce, ale i hotové dezerty (palačinky, zákusky, dorty, pudinky).
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře