Flambování je opalování pokrmů pomocí alkoholu: Víte, že flambovat můžete i doma?
Flambování pokrmů je efektní opalování jejich povrchu pomocí alkoholu - ten vyhoří a samotný alkohol se odpaří spolu s částí tuku. Na povrchu jídla se vytvoří tenká karamelizovaná vrstva.
Flambování s oranžovým nebo modrým plamenem a vůní připravovaného pokrmu je už na pohled efektní, ne-li luxusní záležitostí. Nicméně flambovat si při dodržení bezpečnostních podmínek můžete zkusit i doma. Víte, jak na to?
Mohlo by vás zajímat
Jaké potraviny se hodí pro flambování
Všechny suroviny musí před flambováním projít tepelnou úpravou:
- Používáme destiláty nebo aromatizované likéry, které mají minimálně 35 % alkoholu - vodka, slivovice, koňak, brandy, rum.
- Flambujeme maso, ryby, mořské plody, zeleninu, ovoce, ale i hotové dezerty (palačinky, zákusky, dorty, pudinky).
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 4 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 17 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Komentáře