Flambovaný rump steak s omáčkou s brandy

Suroviny 1 - 2 porce

1 rump steak ( měla jsem o hmotnosti 400g)
čerstvě drcený pepř
čerstvý rozmarýn
čerstvý tymián
hrubá mořská sůl
2 PL brandy
2 šalotky ( popř. bílá část ze dvou jarních cibulek )
1 PL medu
trochu balsamikového octa
1 PL demi glace
olej

Postup přípravy receptu

  1. Steak minimálně hodinu před pečením vyjmeme z lednice, aby získal pokojovou teplotu. Potřeme z obou stran lehce olejem, opepříme a posypeme hojně nasekanými bylinkami.

  2. Pánev vhodnou na pečení steaků ( nejlépe litinovou ) hodně rozpálíme a steak na ní z obou stran opečeme. Já jsem měla maso vysoké cca 2 cm a pekla jsem 2 minuty z každé strany. Každý zvolí délku pečení podle toho, jak chce mít steak propečený. Ty 2 minuty byly na propečení medium. Ke konci pečení polijeme steak lžící brandy a zapálíme. Alkohol necháme vyhořet, steak vyjmeme a zabalíme do alobalu.

  3. Do pánve přidáme kousek másla a na něm zesklovatíme jemně posekané šalotky, přilijeme balsamico, vmícháme ocet, med, demi glace a malinko vody, cca 3 lžíce. Provaříme, podle potřeby zredukujeme a přidáme ještě lžíci brandy. Dochutíme případně solí.

Poznámka od kuchařky

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Komentáře k receptu Flambovaný rump steak s omáčkou s brandy

Tématické fráze: rump steak omáčka ke steaku flambovany stejk recept na rump steak omáčka z brandy rump steak recept rumsteak na brandy rumsteak z brandy omačkou omáčka se steaku steakové omáčky omáčky na steaky rump steak recepty recepty s brandy recepty steakové omáčky omacka z brendy rump steakpeceni peprova omáčka s brandy pečení steak omáčky ke steaku steaková omáčka