Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Bojíte se flambovat? Čím a jak flambovat, aby to bylo bezpečné a vše se podařilo a chutnalo
Maxpixel.net

Flambování je velice efektivní způsob konečné úpravy pokrmů, při kterém plameny zlepšují vzhled a chuť pokrmů. Při této technice se pokrm polije malým množstvím alkoholu, ten se následně zapálí a nechá vyhořet.

Co flambujeme

Flambovat můžeme maso (veškeré maso a ryby), moučníky (například ty se sněhovou pokrývkou), dezerty (zmrzlina, palačinky, krémy typu créme brulée), ovoce, nápoje.

Čím flambujeme

Flambujeme ovocnými pálenkami, bílým rumem, tmavým rumem, vodkou, koňakem, ale fungovat bude i whisky, brandy nebo různé likéry.

Jak flambujeme

  • Pokrm mějte v hlubší ohnivzdorné nádobě (pánev, hrnec apod.).
  • Ztlumte plamen nebo odsuňte pánev ze zdroje. Vypněte digestoř.
  • Masitý pokrm k polití musí být horký, ale ne vroucí, alkohol by se vypařil předčasně.
  • V nádobce zahřejte malé množství alkoholu (třeba v mikrovlnce), nalijte na pokrm a zapalte dlouhou zápalkou nebo dlouhým zapalovačem.
  • Zapalujete páry stoupající z destilátu, ne samotný destilát!
  • Zatřeste s pánví, aby se maso flambovalo rovnoměrně.
  • Nechte alkohol zcela vyhořet.
  • Můžete zapnout digestoř.
  • Moučníky nebo dezerty před flambováním posypte trochou krupicového cukru, pak teprve polijte alkoholem a zapalte. Flambováním se vytvoří karamelová krusta.

Důležitá je bezpečnost

  • Odstraňte z dosahu plamenů hořlavé materiály. Sami nestůjte příliš blízko.
  • NIKDY nelijte alkohol přímo z láhve. Používejte odměrku, skleničku, naběračku atd.
  • S hořícím pokrmem nepřecházejte.
  • Nad flambovaný pokrm se nenahýbejte ani k němu nepouštějte děti.
  • Mějte po ruce velkou pokličku, kterou udusíte příliš bujné plameny.
Tento tip je užitečný  (1x)

Pokud se vám tip líbí  klikněte na tlačítko

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Sladká první republika

Kristina Šemberová

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům