Flambované palačinky (Crêpes Suzette)

Miquel Kuchař: Miquel

4 porce Sladká jídla 8 názorů

Suroviny

4 hotové palačinky (třeba ty podle receptu v poznámce)
Omáčka:
1 velký pomeranč
60 g másla
30 g cukru
4 lžíce likéru Grand Marnier
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouháme si kůru z poloviny omytého pomeranče. Vymačkáme si tolik šťávy z pomeranče aby to vydalo na pět lžic.

  2. Do pánve dáme nastrouhanou pomerančovou kůru i šťávu, máslo a cukr. Zahříváme na mírném ohni dokud se nám máslo nerozpustí. Každou palačinku přehneme na půl a pak ještě jednou na čtvrtku. Palačinky poskládáme do omáčky v pánvi, prohřejeme a pořádně je okoupeme v omáčce. Pak je otočíme z druhé strany.

  3. V malém kastrůlku si na mírném ohni zahřejeme likér, odstavíme z ohně a zapálíme. Hořícím likérem přelijeme palačinky. Po zhasnutí plamene můžeme podávat.

Poznámka

*Recept na palačinky https://www.toprecepty.cz/recept/24646-palacinky--...

*Likér Grand Marnier můžeme nahradit, třeba likérem Cointreau nebo jiným pomerančovým likérem s dostatečným množstvím alkoholu.

*Na omáčku použijeme stejnou pánvičku (stejných rozměrů, nebo o něco větší) na které jsme dělali palačinky. Tak budeme moci vyskládat všechny přeložené palačinky najednou na pánev.

*Crêpes Suzette je tradiční francouzký dezert.

*Můžeme podávat s okrájenými dílky pomeranče nebo vanilkovou zmrzlinou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 152 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Flambované palačinky (Crêpes Suzette)

  • casino casino

    Saimi:
    Souhlasím s vámi
    U profíků jsem okoukal, že k obracení stačí vidlička: utopit palacinku v omáčce, pak navinout na hroty a rozvinout druhou stranou do omáčky:yes:
    Když toto chystám před flambováním v kuchyni, tak vložím palačinku do omáčky, pak opatrně uchopím obouruč prsty jako kapesníček a v omáčce vymáchám i druhou stranu a složím kapesníček do šátečku a pak šátečky vyskládám do pánve:-))
    Nepoužívám ani extra kastrůlek k nahřívání alkoholu. Fambuji přímo na pánvi...

    Odpovědět

  • hladovahana hladovahana

    Jednoduche, pritom prudce jedle!

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

  • misza misza

  • Miquel Miquel(autor receptu)

    Saimi:Každý si může upravit recept podle svého jak mu to vyhovuje;-)já jsem první kdo to tak dělá:-D, ale když použiješ toto http://www.nozeinox.com/files/pinzeta.jpg a pořádně s každou palačinkou zašmrdláš na pánvi a poté otočíš tak se ti omáčka dostane i dovnitř:-).Nehledě na to že podle originálního receptu se to dělá tak jak jsem to popsal v postupu;-)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Hezký recept:-p:yes:

    Odpovědět

  • Saimi Saimi

    Dobrý.ALe lepší je když dáš palačinku na pánev v omáčce jí otočíš a překládacím příborem ji složíš.Líp se prohřeje a uvnitř nebude suchá.

    Odpovědět

  • Masula Masula

    Teda Miquel ty mi děláš chutě:yes::-p:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: crepes suzette flambované palačinky crepes suzette pohlreich creppes palačinky crepes suzette crepes recept crepes suzette recept palacinky na pomerancich crepe suzette recept grand marnier palačinky palačinka crepe suzette palačinky crepe de suzette palacinky pomeranc čím nahradit likér grand marnier flambované palačinky grand marnier grand marnier recepty francouzká palačinka recept na palacinky s pomerancovym likerem palačinky crepe suzette pohlreich palacinky creppes

Zapomněl/a jsem heslo