Grilované flambované broskve s limetkovou smetanou

Danca Kuchařka: Danca

Grilování 3 názory

Suroviny

broskve
třtinový cukr
rum
šťáva z limetky
zakysaná smetana
limetková kůra
cukr
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Broskve dáme do cedníku a prolijeme horkou vodou. Stáhneme slupku, broskve rozpůlíme a vyjmeme pecku. Půlky broskví pokapeme rumem a posypeme trochou třtinového cukru a necháme chvíli rozležet.

  2. Rozpálíme grilovací pánev a ovoce po obou stranách ogrilujeme dozlatova. Nakonec podlijeme rumem, necháme ho hodně zahřát a zapálíme.

  3. Když alkohol vyhoří, přendáme ovoce na talířky, pokapeme limetkovou šťávou a teplé podáváme se zakysanou smetanou, kterou ochutíme nastouhanou limetkovou kůrou.

  4. Kdo má rád hodně sladké, může si smetanu přisladit, ale nám k tomu chutnala jen tak přírodní, broskve byly sladké dost a dohromady to úžasně ladilo :-).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 36 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Grilované flambované broskve s limetkovou smetanou

Tématické fráze: grilovana broskev zakysaná smetana s limetkou flanbovany ananasu z rumem flambovane pokrmy broskve s rumem