Horkovzdušná fritéza: Upečte si dýni bez okolků snadno, rychle a chutně
Podzim by bez dýňových receptů nebyl pravým podzimem. Dýně je krásně variabilní, a tak si na ní pochutnají milovníci zeleninových pokrmů, masožravci i mlsouni, kteří by bez sladkého potěšení nezvládli ani den.
Pečenou dýni využijete jako hlavní chod, přílohu k masu, ale i do zahřívací polévky nebo dýňového pyré, díky kterému lze nakrmit naše nejmenší. Také ji můžete použít k pečení nejrůznějšího slaného i sladkého pečiva a moučníků. A jak upéct dýni ve fritéze? To vám prozradíme na následujících řádcích. Jdeme na to.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct dýni v horkovzdušné fritéze
Pokud si myslíte, že se nyní dočtete složitosti, kvůli kterým se do pečení dýně ani nepustíte, jste na omylu. Věřte nebo ne, je to natolik snadné, že to zvládne každý.
- Dýni hokaido omyjte, osušte a vydlabejte z ní vnitřek i se semínky. Poté dužinu nakrájejte na měsíčky nebo kostičky - ty budou o poznání rychleji upečené. Dýňová semínka uschovejte, budou se vám v kuchyni ještě 100% hodit.
- Nakrájenou dýni můžete okořenit podle libosti a poté postříkat olejem ve spreji. Lze však použít i vaši oblíbenou marinádu na zeleninu, nebo ji upéct jen s olejem, aby měla neutrální chuť a vy ji mohli využít ve slané i sladké kuchyni. Vynikající je také upečená rovnou nasladko se skořicovým cukrem.
- Dýni vložte do fritovacího koše. Pokud jste použili marinádu, dýni jí přelijte. V horkovzdušné fritéze ji pak pečte při 190 °C zhruba 15–20 minut podle velikosti a množství (pozor na zbytečné přeplňování koše).
Tip: Během pečení dýni alespoň 1x promíchejte, aby se rovnoměrně propekla.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Pečená dýně je úžasnou přílohou k přírodním plátkům masa, ale také ke grilovaným sýrům. Využijete ji však i samostatně s různými druhy dipů. Chuť té oslazené cukrem si zase naplno užijete ve spojení s domácí zmrzlinou. A pečenou dýni hokaido s bramborami na bylinkách zvládnete připravit podle následujícího videoreceptu:
Komentáře