Pečená dýně hokkaidó s bramborami na bylinkách

petram Kuchařka: petram

Zeleninová jídla 13 názorů

Suroviny

1 střední dýně hokkaido
6 brambor
4 stroužky česneku
olivový olej
sůl
pepř
rozmarýn
tymián nebo provensálské bylinky
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omytou neloupanou dýni přepůlíme a lžící vydlabeme vnitřek se semínky. Dužninu poté nakrájíme na měsíčky. Brambory (ve slupce nebo oloupané) nakrájíme na tenké klínky. Obojí přendáme do hluboké mísy a zalijeme marinádou z olivového oleje, prolisovaného česneku, soli, pepře a bylinek.

  2. Důkladně promícháme, přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 200 °C doměkka (záleží na troubě, cca 30 min).

Poznámka

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 017 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená dýně hokkaidó s bramborami na bylinkách

  • Režná Irena Režná Irena(neregistrovaná)

    Dnes jsem pekla ale oloupala jsem jí loupáčkem na brambory dala jsem vše podle receptu a je vše snědeno byla vynikající <3

    Odpovědět

  • Soňa Soňa(neregistrovaná)

    Těsně před upečením to posypu nastrouhaným Niva sýrem nebo Balkánem.;-)

    Odpovědět

  • petram petram(autorka receptu)

    kucerova45: Moc děkuju za vyzkoušení a za fotky, vypadají parádně! :-K

    Odpovědět

  • kucerova45 kucerova45

    Moc dobrý recept, dneska jsem upekla k srnčím přírodním plátkům a moc všech chutnalo. Přikládám foto, pokud teda:yes:;-) můžu.

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Tak je to v troube, uvidime:-)

    Odpovědět

  • Anajs Anajs(neregistrovaný)

    Hokkaido se neloupe jako asi jediné a při vařen
    www.anajs.mypage.czí změkne.

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    ... to by chtělo ochutnat:yes:, velice hezky to vypadá a jistě i dobře chutná;-);-);-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Pečená dýně je jedna z nejlepších úprav, mám ji moc ráda :-p

    Odpovědět

  • Severinka Severinka

    Perfektní:yes::yes::yes:podobný recept nosím v hlavě už delší dobu;-);-)ale já to strčím v troubě pod gril, je to dřív hotové;-);-);-)brambory ve šlupce, tak dělám už roky;-);-):-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Jakaz Jakaz(neregistrovaný)

    Dýně hokkaido má velice tvrdou slupku, ale při vaření, dušení či jakékoliv úpravě rychle změkne a dýně je hotová během pár minut

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    arrefeena: tenhle druh dýně se neloupe,pokud vím.

    Odpovědět

  • arrefeena arrefeena

    není ta slupka tvrdá? ještě nikdy jsem neviděla, že by jí někdo neokrájel :-O

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Chutná kombinace surovin:yes:Mě by chutnalo:-pPeti máš to moc hezké:-K

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: dýně hokaido v troubě pečená dýně hokaido pečená dýně v troubě pečená dýně s bramborem pečená dýně pečena hokaido dýně hokaido pečená pecena dyne s bramborama pečená dýně hokaido s bramborami pecene hokaido zapečená dýně pečené hokaido recept dýně hokaido recepty dyne hokkaido recepty z dýně hokaido pečená zapečené brambory s dyní zapečená dýně hokaido dyně hokaido pečená s mrkví dyne pecena v troube úprava dýně hokaido

Zapomněl/a jsem heslo