Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zmrzliny jsou neodmyslitelnou součástí tropických letních dnů. Jejich osvěžující efekt, byť jen krátkodobý, milují nejspíše všichni. Právě proto vám přinášíme inspiraci v podobě na přípravu snadné a zároveň chutné zmrzliny.

Zmrzliny se v domácích podmínkách moc často nepřipravují a důvod tohoto "jevu" je jasný - mnoho lidí si totiž myslí, že bez zmrzlinovače a jiných potřeb a pomůcek nelze docílit chutné domácí zmrzliny. Opak je ale pravdou, přesvědčíme vás!

Jak snadno připravit zmrzlinu

Na jednu dávku zmrzliny budete potřebovat pouze 200 g bílého jogurtu, 250 ml 33% smetany, 90 g krystalového cukru, 150 g zralých měkkých meruněk a 1 banán. Nezapomeňte také na nádobu vhodnou k uložení do mrazáku.

  1. Všechny potřebné suroviny společně rozmixujte do hladké, jednolité konzistence, a to buď tyčovým mixérem v misce, nebo ve stolním mixéru.
  2. Směs přelijte do nádoby vhodné do mrazáku a uložte k ledu. Abyste předešli nežádoucím krystalkům ledu ve zmrzlině, zhruba po hodině ji z mrazáku vyjměte, promíchejte a zase vraťte. Tento postup 3x opakujte (co hodinu).
  3. Hotovou zmrzlinu nechte vždy krátce povolit na pracovní ploše, aby šla dobře nabírat. Servírujte se šlehačkou nebo jen politou oblíbeným topingem.

Tip1: Meruňky můžete ve zmrzlině vyměnit za jiné ovoce, jen by nemělo být příliš vodnaté. Tento recept je odzkoušen například i na jahody, nebojte se toho.

Tip2: Máte rádi kousky ovoce ve zmrzlinách? Pokud ovoce nakrájíte nadrobno, můžete ho zamíchat do připravené směsi před jejím zamražením. Opravdu však dodržte malé kousky - velké kusy ovoce se totiž velmi rychle mění v tvrdý led.

Jakou zmrzlinu máte nejraději a připravujete si ji sami doma? S našimi tipy si může na domácích zmrzlinách a nanucích pochutnávat i naprostý začátečník. Za vyzkoušení stojí také jahodovo-tvarohová zmrzlina bez zmrzlinového strojku:

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli