Jak jednoduše udělat zmrzlinu? Stačí jen pár surovin k přípravě skvělého osvěžení
Zmrzliny jsou neodmyslitelnou součástí tropických letních dnů. Jejich osvěžující efekt, byť jen krátkodobý, milují nejspíše všichni. Právě proto vám přinášíme inspiraci v podobě na přípravu snadné a zároveň chutné zmrzliny.
Zmrzliny se v domácích podmínkách moc často nepřipravují a důvod tohoto "jevu" je jasný - mnoho lidí si totiž myslí, že bez zmrzlinovače a jiných potřeb a pomůcek nelze docílit chutné domácí zmrzliny. Opak je ale pravdou, přesvědčíme vás!
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak snadno připravit zmrzlinu
Na jednu dávku zmrzliny budete potřebovat pouze 200 g bílého jogurtu, 250 ml 33% smetany, 90 g krystalového cukru, 150 g zralých měkkých meruněk a 1 banán. Nezapomeňte také na nádobu vhodnou k uložení do mrazáku.
- Všechny potřebné suroviny společně rozmixujte do hladké, jednolité konzistence, a to buď tyčovým mixérem v misce, nebo ve stolním mixéru.
- Směs přelijte do nádoby vhodné do mrazáku a uložte k ledu. Abyste předešli nežádoucím krystalkům ledu ve zmrzlině, zhruba po hodině ji z mrazáku vyjměte, promíchejte a zase vraťte. Tento postup 3x opakujte (co hodinu).
- Hotovou zmrzlinu nechte vždy krátce povolit na pracovní ploše, aby šla dobře nabírat. Servírujte se šlehačkou nebo jen politou oblíbeným topingem.
Tip1: Meruňky můžete ve zmrzlině vyměnit za jiné ovoce, jen by nemělo být příliš vodnaté. Tento recept je odzkoušen například i na jahody, nebojte se toho.
Tip2: Máte rádi kousky ovoce ve zmrzlinách? Pokud ovoce nakrájíte nadrobno, můžete ho zamíchat do připravené směsi před jejím zamražením. Opravdu však dodržte malé kousky - velké kusy ovoce se totiž velmi rychle mění v tvrdý led.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou zmrzlinu máte nejraději a připravujete si ji sami doma? S našimi tipy si může na domácích zmrzlinách a nanucích pochutnávat i naprostý začátečník. Za vyzkoušení stojí také jahodovo-tvarohová zmrzlina bez zmrzlinového strojku:
Komentáře