Jak ohřívat rýži? Pomalu, postupně a především šetrně, aby se nevysušila
Ohřev rýže vyvolává v očích paniku mnohým z vás. Máme ale skvělou zprávu - rýže se dá velmi snadno ohřát tak, jen jen stěží poznáte, že není právě uvěřená. A jak tedy na to? Na následujících řádcích se to dozvíte.
Ohřívání potravin i hotových jídel má svá úskalí - pokud se s nimi však zavčas seznámíte, budete do detailu přesně vědět, jak se jim velmi snadno a efektivně vyhnout. Skončete se strašákem jménem "Ohřev" ještě dnes a ohřívejte v klidu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak správně ohřívat rýži
- Nejčastěji se volí ohřev v mikrovlnné troubě. Jak ale předejít horkému talíři a zároveň studené rýži? Mikrovlnku nastavte na nižší výkon, rýži ohřívejte na několikrát a opakovaně ji během ohřevu promíchejte. Zásadní je také udržet rýži vlhkou, aby se nevysušila - pokropte ji lehce vodou a ohřívejte pod poklopem.
- Na sporáku rýži ohřejete poměrně snadno. Stačí ji lehce podlít nebo do ní přidat kousek másla a pozvolna ji pod poklicí a za občasného míchání ohřívat. Využít k tomuto postupu můžete hrnec i pánev - ta nepřilnavá je skvělou volbou.
- Rýži lze ohřát také v páře, kdy nad vroucí vodu vložíte cedník či síto tak, aby na něj voda nedosahovala, vsypete do něj rýži a poté hrnec s cedníkem zakryjete poklicí. Vznikající pára rýži dostatečně hydratuje a přitom skvěle prohřeje.
- Nebojte se použití trouby. Pokud jste právě dopekli maso, ke kterému chcete použít rýži uvařenou již dříve, vsypte ji do pekáčku, pokropte vodou, zavřete vrchní částí pekáče a nechte ji ohřát v troubě při docházejícím teple.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv postup ohřevu rýže, mějte na paměti, že je potřeba předejít jejímu vysušení. Stejně tak myslete na to, že by se celá masa rýže měla rovnoměrně prohřát, čehož docílíte mícháním. Inspirujeme vás k přípravě kuřecího masa na kari s rýží a zeleninou podle názorného videoreceptu?
Komentáře