Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Loupáčky z domácí pekárny

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jikotka Jikotka

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 1

10 ks

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 001 kJ /
2 151 kcal
Bílkoviny57,21 g
Tuky59,06 g
Vláknina12,84 g
Cholesterol 223 mg
Sodík 173 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy341,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dáme v uvedeném množství do pekárny a zapneme program Těsto. Krok 2: Po vykynutí vyndáme z pekárny a rozdělíme na 12 kousků. Na vále vyválíme válečky, ohneme do tvaru loupáčků, přendáme na plech a necháme dalších 10 minut kynout. Krok 3: Potom potřeme vejcem a posypeme mákem. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 170°C asi 15 min.

Zveřejněno 10. 3. 2009

Poznámka autorky Jikotka

Zdroj : maminčiny recepty

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Loupáčky z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYA7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Loupáčky z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYA7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (61)

Chutnaly moc dobře :yes:

magdalenka: děkuji ,to byla rychlost :yes::yes: a přeji taktéž hezký den :-K
Dělala jsem uzlíky, posypala plátky mandlí a jsou moc dobré , dovolím si přidat foto :-)

zdenka.s: abrakadabra...a je to preč. :-8 Pekný deň.

Nemá být v ingrediencích "povolené Hery " místo uvedené "posolené Hery"? :-D Přece jen pro začátečníky podstatný rozdíl.
Loupáčky jsou moc dobré ,já ale musím dávat víc mléka a to skoro u všech recetů v DP. :-K

Dneska jsem je zkoušela poprvé dle Vašeho receptu. Vypadají dobře, tak doufám, že i tak budou chutnat :-) Dala jsem méně droždí (asi z toho důvodu je nemám tak nadýchaný jako Vy, ale mě to nevadí :-) ). Děkuji za recept! :yes:

alus.Máš je krásné a jsem ráda,že chutnaly :-K:-K:-K

včera jsem upekla, byly krásně nadýchané, dnes jsou trochu hutnější ale i tak jsou dobré :-p mouky jsem dala 420g, celé vejce, droždí půlku. Kynuly pod utěrkou 30 min. Před pečením jsem je potřela vejcem s rumem :-p a pekla při 175°C 20 min. Bodík letí :yes:

výborné, zmizely rychlostí blesku!!!:yes:

Loupáčky vypadají luxusně už se těším jak je v sobotu prubnu,doufám že je budu mít taky takové pěkné:-p bodík jsem poslala.

Mirka:HankaPU už sem moc nechodí,proto ti odpovím já.Pudink se nedává do pekárny,ale uvaří se hustější a dává se do vykynutého těsta.Uděláš si z těsta placičku,dáš na ní vychladlý pudink a uzavřeš do podoby rohlíku.Myslím že mi rozumíš...

HankaPu:
Můžu se zeptat na ten pudink? Jak ho přidáváte do té pekárny :-?

Před chvílí jsem vyndala z trouby a jsou výborné!!! :-K

Tak jsem loupáčky zkoušela vzhledově vypadaly pěkně, ale chuťově mi moc nechutnaly. Plno receptů mám z této stránky,ale pokaždé když něco dělám odsud co se týče sladšího jídla nebo nějakého pečiva z domácí pekárny, tak mi to moc nechutná, myslela jsem si, že když si koupím domácí pekárnu docílím i stejných chutí pečiva jako v krámě. Loupáčky jsem zkoušela ale bylo to jen hutné nasládlé těsto marně jsem tedy doufala, že budou chutnat jako kupované :-( už si s tímto nevim rady.

BILKOVAI:Děkuji za pochvalu:-*, ta vždy potěší:-))

Medkova: vzhledově se Ti vyvedly;-):yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
loupáky z domácí pekárny, loupáčky, domácí loupáky, recept na loupáčky, loupáčky recept, loupáček recept, loupáky domácí, loupáky z pekarny, loupacek, domácí loupáček, loupáky v domácí pekárně, recept loupáčky, sladké loupáčky, loupák recept, výborné loupáčky, loupáky recept, domácí pekárna recepty, domácí pekárny recepty, domácí pekárna loupáky, loupáček z domácí pekárny

Suroviny:
mléko, žloutek, tuk hera, sůl, kůra citronová, mouka hladká, cukr, cukr vanilkový, droždí

Přidat fotografie receptu