Jak použít mražené ovoce na dort? Moučník ozdobíme až těsně před servírováním
Ovoce se dá uchovat mnoha způsoby - jedním z nich je mražení zralých plodů. V zimě, kdy je čerstvého a voňavého ovoce nedostatek, použijeme ke zdobení dortů vlastní mražené ovoce, které chutná jako čerstvé.
Správně zamražené ovoce chutná v moučnících jako čerstvé. Nesprávně skladované ovoce má nepříjemnou "ledničkovou" pachuť, nevoní a nemá ani hezkou barvu. Očištěné ovoce necháme zamrazit na tácku a až poté sesypeme do krabičky nebo do sáčku, který je určený pro mražení potravin.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak použít mražené ovoce na dort
- Mražené ovoce, které vypadá jako ojíněné, je dekorací samo o sobě. Na krémem ozdobený dort ho naskládáme až těsně před servírováním. Pokud ho chceme zalít želatinou, je vhodnější použít ovoce mražené - zůstane pevné a želatina rychleji ztuhne.
- Rozmražené ovoce neztratí chuť, ale pustí tekutinu a ztratí svůj pevný tvar. Takové ovoce se hodí na dort pod želatinový přeliv. Na ozdobení dortu se hodí takové ovoce, kde je přímo záměrem, aby pustilo šťávu a ozdobilo krém barevnými pramínky.
Rozmražené ovoce použijeme v případě, že ho budeme mačkat vidličkou a přidávat do krému nebo do želatiny. Na přípravu báječného jogurtového dortu, do kterého můžete použít mražené ovoce, se podívejte zde:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře