Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak správně zamrazit jahody? Poradíme správný postup, aby se plody neslepily a zachovaly si co nejvíce své chuti a vitamínů
Zdroj: Pixabay

Víte, jak připravit jahody do mrazničky a mít je tak po ruce celou zimu? Zamrazením si ovoce zachová nejvíce ze své přirozené chuti. Má to však svá pravidla.

Jahody jsou jedny z nejoblíbenějších plodů naší zahrádky. Jsou plné vitamínů, vlákniny a zároveň obsahují málo přírodního cukru, takže jsou vhodné i při nejrůznějších dietách. Věděli jste, že se dají i zamrazit a tím uchovat na zimu? 

Jak nachystat jahody do mrazničky

Postup je snadný, když víme, jak na to.

  1. Nejprve jahody opláchneme pod tekoucí vodou.
  2. Vyskládáme je na kuchyňský ubrousek a lehce osušíme.
  3. Až teď odstraníme zelené korunky, jinak by se do jahod dostala voda.
  4. Očištěné jahody rozložíme na plech nebo tác a přikryjeme alobalem.
  5. Vložíme na hodinu do mrazničky. Takto si jahody předmrazíme, díky tomu se jahody neslepí.
  6. Pak už je jen sesypeme do krabiček s víčkem nebo do uzavíratelných sáčků a necháme zamrazit

Proslaďte je

Zamrazit můžeme i jahody s cukrem. Očištěné jahody pokrájíme nebo pomačkáme a posypeme moučkovým nebo krupicovým cukrem. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Narovnáme do uzavíratelné krabičky a zamrazíme. Vydrží nám i půl roku. 

Pokud nespěcháme, necháme jahody pozvolna rozmrazit v lednici. V případě, že budeme jahody dále tepelně zpracovávat a chceme je rychle rozmrazit, po vytažení z mrazničky je zalijeme vroucí vodou a chvíli počkáme. 

Další tipy na zpracování jahod

Z jahod lze jednoduše připravit další dobroty:

V mrazničce nám jahody ve výborném stavu vydrží i 10 měsíců

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více