Jak připravit avokádovou pomazánku? Dopřejte si svačinu lákavou vzhledem i chutí
Avokádo je skvělá surovina, která by neměla chybět v jídelníčku žádného z nás. Obsahuje nejenom mnoho minerálních látek, ale je i velkým zdrojem kvalitních rostlinných tuků. Avokádo nejčastěji využíváme v syrovém stavu.
Z avokáda připravujeme pomazánky, zejména nejznámější mexické guacamole, navíc je skvělou náhražkou másla či majonézy, hodí se také jako dip k zelenině. Abychom si na avokádu pochutnali, je třeba v obchodě vybrat vyzrálý kus.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit avokádovou pomazánku
Avokádová pomazánka je stále více a více oblíbená k rychlé svačině nebo večeři. Pomazánku vždy zakápněte citrónovou šťávou, aby nezhnědla a udržela si svěží zelenou barvu.
Na jednu dávku pomazánky budete potřebovat:
- Nejprve uvařte vejce natvrdo a vychlazené je oloupejte.
- Dále oloupejte a nakrájejte nadrobno cibuli.
- Avokádo oloupejte ze slupky a dužinu rozmačkejte vidličkou.
- Nyní přidejte i uvařená vejce a také je rozmačkejte, případně rozmixujte.
- Na závěr dochuťte solí, pepřem a vmíchejte nasekanou cibuli.
- Hotovou pomazánku podávejte na čerstvém pečivu.
Báječnou a lehkou avokádovou pomazánku můžete připravit i podle úvodního videoreceptu, který vám pomůže s postupem krok za krokem. Pomazánku můžete využít jako zdravé občerstvení, posypaná naklíčenými semínky vypadá skvostně.
Komentáře