Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Avokádo je skvělá surovina, která by neměla chybět v jídelníčku žádného z nás. Obsahuje nejenom mnoho minerálních látek, ale je i velkým zdrojem kvalitních rostlinných tuků. Avokádo nejčastěji využíváme v syrovém stavu.

Z avokáda připravujeme pomazánky, zejména nejznámější mexické guacamole, navíc je skvělou náhražkou másla či majonézy, hodí se také jako dip k zelenině. Abychom si na avokádu pochutnali, je třeba v obchodě vybrat vyzrálý kus.

Jak připravit avokádovou pomazánku

Avokádová pomazánka je stále více a více oblíbená k rychlé svačině nebo večeři. Pomazánku vždy zakápněte citrónovou šťávou, aby nezhnědla a udržela si svěží zelenou barvu.

Na jednu dávku pomazánky budete potřebovat

  1. Nejprve uvařte vejce natvrdo a vychlazené je oloupejte.
  2. Dále oloupejte a nakrájejte nadrobno cibuli.
  3. Avokádo oloupejte ze slupky a dužinu rozmačkejte vidličkou.
  4. Nyní přidejte i uvařená vejce a také je rozmačkejte, případně rozmixujte.
  5. Na závěr dochuťte solí, pepřem a vmíchejte nasekanou cibuli.
  6. Hotovou pomazánku podávejte na čerstvém pečivu.

Báječnou a lehkou avokádovou pomazánku můžete připravit i podle úvodního videoreceptu, který vám pomůže s postupem krok za krokem. Pomazánku můžete využít jako zdravé občerstvení, posypaná naklíčenými semínky vypadá skvostně.

 

 

Komentáře

Další tipy a triky