Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Avokádo se usídlilo v našem jídelníčku, ani nevíme jak. Je jemné, vláčné, a ačkoli je tučné, považuje se za superpotravinu – obsahuje totiž velké množství vitamínů a minerálů. Jedinou malou nevýhodou je, že mnoho lidí neví, jak avokádo správně oloupat.

Loupání avokáda může skončit opatlanými prsty a linkou, případně i pomačkanou dužinou. Pokud ale budete postupovat podle videonávodu, zvládnete to zcela bez nehod a dužinu využijete beze zbytku.

Jak oloupat avokádo

Připravte si avokádo a ostrý nůž.

  1. Nejprve odloupněte stopku. Avokádo je zralé, když je pod slupkou žluté nebo žlutozelené. Pokud avokádo ještě zralé není, nejde stopka vůbec vyloupnout. Přezrálé avokádo je zase pod stopkou hnědé, protože už začíná hnít.
  2. Avokádo nařízněte podélně kolem dokola. Nožem přitom zajeďte až k pecce.
  3. Uchopte plod do dlaně a druhou rukou otočte vrchní polovinou proti té první.
  4. Polovinu bez pecky můžete nakrájet přímo ve slupce na čtverečky nebo na plátky, které poté vydlabete lžící.
  5. Pecku vyloupnete tak, že do ní zaseknete nůž.

Avokádo je skvělé i jen samotné nebo posolené.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více