Jak správně oloupat avokádo. Videonávod vám předvede snadný a rychlý postup
Avokádo se usídlilo v našem jídelníčku, ani nevíme jak. Je jemné, vláčné, a ačkoli je tučné, považuje se za superpotravinu – obsahuje totiž velké množství vitamínů a minerálů. Jedinou malou nevýhodou je, že mnoho lidí neví, jak avokádo správně oloupat.
Loupání avokáda může skončit opatlanými prsty a linkou, případně i pomačkanou dužinou. Pokud ale budete postupovat podle videonávodu, zvládnete to zcela bez nehod a dužinu využijete beze zbytku.
Jak oloupat avokádo
Připravte si avokádo a ostrý nůž.
- Nejprve odloupněte stopku. Avokádo je zralé, když je pod slupkou žluté nebo žlutozelené. Pokud avokádo ještě zralé není, nejde stopka vůbec vyloupnout. Přezrálé avokádo je zase pod stopkou hnědé, protože už začíná hnít.
- Avokádo nařízněte podélně kolem dokola. Nožem přitom zajeďte až k pecce.
- Uchopte plod do dlaně a druhou rukou otočte vrchní polovinou proti té první.
- Polovinu bez pecky můžete nakrájet přímo ve slupce na čtverečky nebo na plátky, které poté vydlabete lžící.
- Pecku vyloupnete tak, že do ní zaseknete nůž.
Avokádo je skvělé i jen samotné nebo posolené.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 1 hodinou
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 7 hodinami
Klobásy
Přidáno před 12 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 13 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kde si můžeme nakoupit na květnové svátky? Otevírací doba obchodů se v oba dva dny liší, přinášíme rychlý přehled
Šťavnatá pečená kuřecí stehna: Není jednodušší přípravy masa v troubě. Poradíme vám, jak na to
Jak správně opékat špekáčky na ohni? Poradíme, jak špekáčky nařezat, propéct a nespálit
Komentáře