Jak udělat vinnou klobásu? S tímto videonávodem připravíte klobásu jako od řezníka
V mnoha domácnostech se během vánočních svátků tradičně podává vinná klobása, která má jemnou konzistenci a svou chutí připomíná bavorskou klobásu. Poradíme, jak připravit domácí lahodnou klobásu, na které si opravdu pochutnáte.
Základem každé domácí vinné klobásy jsou čerstvé suroviny, a to ve vyváženém poměru. Nejčastěji se vinná klobása motá do šneků spojených špejlemi a opéká se na pánvi na sádle. Na Vánoce však můžete tuto lahůdku podávat s bramborovým salátem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit vinnou klobásu
- Nejprve den předem nakrájejte maso na kostičky o velikosti 1x1 cm nebo i menší, poté osolte i opepřete, důkladně maso promíchejte a uložte do lednice.
- Na druhý den maso semelete, libové a tučné kousky zvlášť. Libové kousky masa namelte co nejjemněji, raději dvakrát.
- Housky nakrájejte na kostičky, namočte do mléka a rozetřete na velmi jemnou hmotu. Poté přidejte mleté libové maso a důkladně míchejte, dokud se hmota nespojí dohromady.
- Dále přidejte koření i víno, na závěr také mleté tučné maso a vše dohromady důkladně zamíchejte, aby se hmota spojila. Je-li hmota příliš hustá, přilijte ještě víno.
- Masovou směs naplňte do střívek a zašpejlujte. Vinnou klobásu můžete poté obalit v trojobalu či v mouce a upéct v troubě z obou stran.
- Klobása chutná nejlépe ve spojení s vařeným bramborem, s čerstvým pečivem nebo s bramborovým salátem.
Pojďte si připravit báječnou vinnou klobásu k vánočnímu posezení s rodinou. Věříme, že si tuto specialitu zamilujete. Se snadným videonávodem zvládnou připravit klobásu i naprostí začátečníci v kuchyni. Budeme rádi, když nám napíšete do komentáře, jak se vám povedla.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře