Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vinná klobása trochu jinak

Vinnou klobásu si dopřáváme k štědrovečerní večeři a povětšinou smaženou. Vyzkoušejte ji však připravit trochu jinak, pečenou na lůžku ze zelí, brambor a jablek. Netradiční kombinace vás překvapí svojí chutí.

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

18. 9. 2009 14:22

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 804 kJ / 1 865 kcal
Bílkoviny66,58 g
Tuky131,19 g
Vláknina25,88 g
Cholesterol 237 mg
Sodík 6,30 g
Sůl15,50 g
Sacharidy92,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Inspirovala jsem se Pošli recept, upravila podle svého.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Daniel

10. 12. 2016 14:38

Tak řeknu vám nic moc, přesto že jsem ještě do brambor přidal česnek pro chuť.
A péci to 35 minut to je holé scifi. Měl jsem to hotové až po hodině na 220 stupňů.
Recept jsme vylepšili, je lepší dát na dno pekáčku bramborákové těsto vychucené majoránkou a česnekem.
Pak to má chuť.

BOHUNKA

8. 1. 2016 14:32

Také jsem to už dělala. No jak se říká - proti gustu žádný dišputát. Ale už nikdy více. ;-(

dotomax

8. 1. 2016 13:57

Tak jsme to udělali ale řeknu Vám přátelé,nic moc!!!Kdybych to ještě jednou dělal jako že to dělat nebudu tak bych do toho nedával určitě jablka,více brambor ale né nakrouhané(je z toho bláto) ale na plátky!!!:-//:-!:-!:-!

Honza Suchý

8. 1. 2016 00:33

černoušek: Já se teda v neděli ráno na své vnitřnosti zásadně nedívám, abych pak neměl takové praštěné asociace.
RECEPT JE SUPER!

Jikotka Jikotka

3. 12. 2015 22:56

Jiří:Já peču tak na 180°,ale záleží na troubě,každá peče jinak.přeji hodně úspěchů...

Jiří

3. 12. 2015 20:03

Vypadá to hezky vinnou klobásku mám moc rád,ale páč ji jím u nás jen já tak jí mám zřídka.Teď sem si rozhodl udělat ji dle tohoto receptu a už se mi sbíhaj sliny.Jen mi tu chybí na kolik stupňů se to peče?No snad to nepřeženu :-*

Veselá bábinka

27. 11. 2015 17:44

Klobásky také moc milujeme a pravidelně pro ně jezdíme do nedalekého řeznictví,kde je dělají vlastnoručně.Jsou u nás vyhlášené a i když už fronty nejsou, tak tam pokaždé fronta je. Děkuji za báječný nápad.:-):yes::-D

babina

26. 11. 2015 21:34

U nás si nedovedeme představit štědrý večer bez této klobásky.Jen je trochu jiná než vinná z obchodu.Jezdíme si z Moravy do Krkonoš k soukromému řezníkovi.Tam jsou ty pravé,nejsou nakyslé.Dělají se v době ,kdy se ochladí.Udělám z nich spirálu,propíchnu špejlí,obalím v hladké mouce a usmažím.Nebo se dá také obalit v trojobalu.

epeckova@seznam.cz epeckova@seznam.cz

22. 11. 2015 20:10

tak s vinnou klobásou jsme to ještě nedělali,zkusíme,měli jsme to s klobásou :-)Gombateckou,paprikovou" a také bezva

Jikotka Jikotka

13. 1. 2015 15:56

spagetka:To mám radost,že chutnalo :-K:-D:-D:-D

Jikotka Jikotka

13. 1. 2015 15:55

Irrena:Souhlasím s tebou :-K

spagetka spagetka

13. 1. 2015 13:47

Spapáno a prý rozhodně musím opakovat, což mi řekli největší konzervativci v oblasti zajetých pokrmů nesnášející inovace, tedy manžel a dcera :-D:-D:-D:-D. Přidávám fotečku.:yes::yes::yes:
Jo okořenila jsem kmínem a uzenou paprikou :yes::yes::yes::yes:

spagetka spagetka

13. 1. 2015 12:28

U nás se dnes vyžadovala vinná klobása. jelikož mě nebaví to stokrát - smažená....:-(, tak jsem dala do vyhledavače a ejhle, vyjelo toto. Už to mám v troubě a nekřesťansky to vonííííííí :-p:-p:-p. Posypala jsem kmínem a uzenou paprikou. Pak přidám fotečky, že to bude dobré, o tom nepochybuju. Přijeli mláďata, tak budou mít taky co baštit ;-);-). Bodík přidám, až přidám fotky, jo? :-D:-D;-);-)

Irrena Irrena

13. 1. 2015 12:22

Jiřinko tohle musím vyzkoušet:-p:yes: Milujeme vinné klobásy:-p
Přečetla jsem komentáře a hned mě nadzvedly se židle:-//, někdo je asi příliš bohatý že takovéhle jídlo může vyhodit:-//:-//:no::no::no:

planeta

16. 2. 2013 13:16

zajímavé:-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak upravit vinnou klobásu bílá vinná klobása recepty vinná klobása v troubě vinná klobása uprava vinne klobasy vinné klobásy vinná klobása se zelím vinná klobása recept vinná klobása příprava vinná klobása recepty recepty z vinné klobásy bílá klobása recepty s vinnou klobásou vinná klobása úprava vinná klobása na zelí uprava vinne klobasy recept uprava vinnych klobas recept na vinnou klobasu recept vinná klobása recepty na úpravu vinné klobásy

Suroviny: klobása vinná, cibule, brambory, zelí kysané, jablko, sůl, pepř mletý, kmín celý, sádlo

TopRecepty.cz

Vinná klobása trochu jinak

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6R3R