Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bagety jsou na přípravu velmi jednoduché a naplnit je zvládne i začátečník v kuchyni. Obyčejnou bagetu se šunkou a sýrem můžeme odlehčit jogurtovým dresinkem namísto klasické majonézy. Inspirujte se tímto snadným receptem.

Plněné bagety jsou velmi oblíbenou svačinou na cesty, do práce či do školy. Naplnit ji můžeme prakticky čímkoli, co máme rádi. Báječně chutnají naplněné zeleninou nebo grilovaným masem. Během krátké chvíle tak připravíme rychlý letní pokrm.

Jak udělat dresink na bagetu

Ne vždy musíme bagetu plnit pouze tučnější majonézou, snadný jogurtový dip s česnekem ji skvěle dochutí a odlehčí.
Na 1 dávku dresinku budete potřebovat tyto suroviny
  1. Nejprve česnek oloupejte a prolisujte do bílého jogurtu. Množství česneku můžete přidávat postupně podle své chuti.
  2. Dále přidejte sůl, nasekaný čerstvý tymián nebo provensálské koření a důkladně promíchejte.
Jogurtový dip s česnekem je velmi všestranný, můžete ho použít jak na bagety, tak i ke grilovanému masu, pečené zelenině či na zeleninové saláty. Jeho příprava je velmi snadná a můžete si jej udělat podle snadného videonávodu.

Komentáře

Další tipy a triky