Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákové "halušky" - květušky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Olga Urvalkova Olga Urvalkova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 367 kJ /
805 kcal
Bílkoviny4,48 g
Tuky84,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,61 g
Sůl4,00 g
Sacharidy6,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák povaříme na skus, rozdrobíme na "halušky". Krok 2: Na kostičky nakrájenou slaninu opražíme, přidáme cibulku a společně dozlatova osmahneme. Dáme stranou. Krok 3: Na výpeku orestujeme květušky, přimícháme Lučinu.
Na talíř servírujeme květušky, navrch dáme slaninku a pochutnáváme si.

Zveřejněno 2. 7. 2018

Poznámka autorky Olga Urvalkova

Je to rychlé a lepší než brynzové halušky, zdravější určitě :), zkuste...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákové "halušky" - květušky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LkjX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákové "halušky" - květušky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LkjX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Nenazvala by som to haluškami ani v úvodzovkách, ale výborné to bude určite! :-K

magdalenka: to si piš že to výborné je<3<3:-)

"Je to rychlé a lepší než brynzové halušky, zdravější..."
Rychlé určitě, pro celiaky možná i zdravější, ale zda lepší toť otázka :-8
Může-li ale být lilkový "kaviár", zemákový "tatarák" tak proč ne květákové "halušky", že?;-)
No, dát ale místo Lučiny bryndzu, tak to by bylo "maso" :yes:

Olga Urvalkova: Nooo, to, čo sa niekde vydáva za bryndzu, nemusím ani ja. Ak prečítam na etikete, že obsahuje isté percento (niekedy vysoké) kravskej hrudky, tak utekám preč. Preto kupujem zásadne bryndzu, teda výrobok z čisto ovčej hrudky, ktorá bola vyrobená z nepasterizovaného ovčieho mlieka. To je lahôdka. Takže zásadne bryndzu z fariem. ;-)

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
kvetusky, kvetusky recept, květákové halušky s brynzou, zdravé halušky, květák s brynzou, recept kvetusky, kvetušky s brynzou, květušky recepty, květákové haluzky, kvetakovehalusky, kvetakove haluzky s bryndzou, kvetusky s bryndzou, kvetak a la halusky s brynzou, brynzové halušky z květáku, květákové hakušky, kveakove halušky, recept na kvetusky, květušky s lučinou, hakusky z jvetaku, kvetakovy mozecek s bryndzou

Suroviny:
sůl, kmín celý, slanina anglická, cibule, lučina

Přidat fotografie receptu