Jak připravit grilované makrely? Bylinková marináda dodá rybě dokonalou chuť
Grilovaná makrela vás svou chutí i vůní, přenese rázem do vzpomínek na dovolenou u moře. Makrely mají tučnější maso a právě proto jsou tak oblíbené, zachovají si díky tomu šťavnatost. Poradíme, jak makrelu ugrilovat.
Ryba na grilu je naprosto skvělá záležitost především při teplých letních večerech. Na přípravu jsou ryby jednoduché, získáte tak během krátké chvíle lehkou večeři či oběd. S voňavou marinádou budou chuťově neodolatelné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat grilované makrely
- Opláchnuté makrely osušte důkladně papírovou utěrkou a rozřízněte napůl. Dávejte přitom pozor, abyste neprořízli maso až ke kůži, makrela by se mohla rozpadnout.
- Oloupejte česnek a společně s lístky rozmarýnu nakrájejte nadrobno.
- Dále přimíchejte olivový olej a připravte marinádu.
- Makrely potřete připravenou marinádou a nechte v lednici marinovat půl až 2 hodiny.
- Makrely grilujte otevřené nejdříve kůží nahoru na střední až vyšší žár.
- Po 5 minutách makrely otočte, potřete zbylou marinádou a grilujte dalších 5 minut.
Letní teplé večery přímo svádí k rozpálení grilu, na kterém si můžete připravit báječné dobroty. Jak připravit šťavnatou makrelu na grilu vám pomůže také snadný videorecept. Napište nám do komentáře, jak se vám grilování vydařilo.
Dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře