Grilování ryb: 7 tipů, na čem grilovat ryby, aby zůstaly dokonale šťavnaté a nebyly vysušené
Před grilováním ryb je opravdu zásadní příprava celého grilu, včetně grilovacích pomůcek. Provedeme vás sedmi způsoby, jak připravit ryby tak, aby zůstaly chutné a nevysušené. Potěšte své chuťové buňky.
Jak ugrilovat rybu, aby zůstala šťavnatá a maso se místo připečení k roštu rozplývalo na jazyku? V následujících tipech vám poradíme, na čem grilovat ryby a jaké grilovací pomůcky se vám mohou hodit. Jak se říká - s chutí do toho a půl je hotovo.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Na čem grilovat ryby
- Začneme zlehka, není totiž nutné kupovat cokoliv navíc. Každý gril má rošt a ten vám bohatě stačí. Je však potřeba, aby byl před každým grilováním pořádně vyčištěný. Pokud by tomu tak nebylo, ryba by se k němu připekla a při snaze ji oddělat by se vám rozpadla na kousky. Také doporučujeme vyčištěný rošt před grilováním hojně pomazat olejem, i tím předejdete připečení ryby.
- Díky makrelám se nám dostalo do povědomí tzv. grilování na klacku. Málokdo však ví, že na tuto přípravu se skvěle hodí i pstruzi. Stačí napíchnout připravenou rybu za hlavou na klacek či dřevěnou tyč přímo k tomuto určenou a umístit ji nad oheň. Takto opečená ryba se dá jíst přímo z klacku.
- Pokud máte v plánu grilování menších kousků ryb nebo filetů, skvěle vám poslouží grilovací koš na ryby. Využít jej můžete ale i na jiné maso či zeleninu.
- Speciální mřížka na ryby je skvělým pomocníkem - nemusíte se bát, že se vám ryba při obracení rozpadne. Pěkně ji do mřížky zacvaknete a pak už manipulujete s celou mřížkou. Výsledkem je z obou stran krásně opečená ryba. Už žádné "cucky" masa na talíři!
- Papilota je kapitola sama o sobě. Kdo nevyzkoušel maso připravené právě v ní, o hodně přišel. Při jejím otevření na vás zavane dokonalá vůně propojených chutí. Skvěle se v ní totiž připravuje maso spolu se zeleninou a bylinkami. Ovšem pozor, maso se spíše dusí ve vlastní šťávě, nečekejte z papiloty propečenou kůrčičku.
- Podobně je na tom ryba připravená v alobalu. Také se dusí ve vlastní šťávě. Zároveň ale nemusíte mít obavy z přichycení ryby na rošt a jejího následného roztrhání.
- Pokud byste rádi připravili vše najednou, tedy maso i se zeleninovou přílohou, je pro vás ideální použít hliníkový tác na gril. Ušetříte si tím čas i následné drhnutí roštu.
Ryby
Úžasná vůně, skvělá chuť a neodolatelná křupavá kůrčička. Víte, o čem je řeč? Pokud si tipujete, že o čerstvě grilované rybě, máte pravdu. Kromě smyslového požitku vás rybí maso potěší také svou… Podívejte se na všechny ryby.
![](https://static.toprecepty.cz/fotky/images/1/254-200-100.jpg)
Nezapomínejte, že gril musí být co nejvíce rozehřátý dříve, než začnete grilovat. Čím kratší dobu bude ryba na grilu, tím více šťavnatosti si zachová. Pro inspiraci přikládáme video-recept na grilované makrely. Dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 14 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře