Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilování ryb: 7 tipů, na čem grilovat ryby, aby zůstaly dokonale šťavnaté a nebyly vysušené
Zdroj: Pixabay, photosforyou

Před grilováním ryb je opravdu zásadní příprava celého grilu, včetně grilovacích pomůcek. Provedeme vás sedmi způsoby, jak připravit ryby tak, aby zůstaly chutné a nevysušené. Potěšte své chuťové buňky.

Jak ugrilovat rybu, aby zůstala šťavnatá a maso se místo připečení k roštu rozplývalo na jazyku? V následujících tipech vám poradíme, na čem grilovat ryby a jaké grilovací pomůcky se vám mohou hodit. Jak se říká - s chutí do toho a půl je hotovo.

Na čem grilovat ryby

Pokud jste milovníci ryb, ale grilovat jste je ještě nezkoušeli, rádi vás provedeme následujícími tipy, ve kterých se věnujeme tomu, na čem grilovat a jaké jsou možnosti pomůcek ke grilování ryb.
  1. Začneme zlehka, není totiž nutné kupovat cokoliv navíc. Každý gril má rošt a ten vám bohatě stačí. Je však potřeba, aby byl před každým grilováním pořádně vyčištěný. Pokud by tomu tak nebylo, ryba by se k němu připekla a při snaze ji oddělat by se vám rozpadla na kousky. Také doporučujeme vyčištěný rošt před grilováním hojně pomazat olejem, i tím předejdete připečení ryby.
  2. Díky makrelám se nám dostalo do povědomí tzv. grilování na klacku. Málokdo však ví, že na tuto přípravu se skvěle hodí i pstruzi. Stačí napíchnout připravenou rybu za hlavou na klacek či dřevěnou tyč přímo k tomuto určenou a umístit ji nad oheň. Takto opečená ryba se dá jíst přímo z klacku.
  3. Pokud máte v plánu grilování menších kousků ryb nebo filetů, skvěle vám poslouží grilovací koš na ryby. Využít jej můžete ale i na jiné maso či zeleninu.
  4. Speciální mřížka na ryby je skvělým pomocníkem - nemusíte se bát, že se vám ryba při obracení rozpadne. Pěkně ji do mřížky zacvaknete a pak už manipulujete s celou mřížkou. Výsledkem je z obou stran krásně opečená ryba. Už žádné "cucky" masa na talíři!
  5. Papilota je kapitola sama o sobě. Kdo nevyzkoušel maso připravené právě v ní, o hodně přišel. Při jejím otevření na vás zavane dokonalá vůně propojených chutí. Skvěle se v ní totiž připravuje maso spolu se zeleninou a bylinkami. Ovšem pozor, maso se spíše dusí ve vlastní šťávě, nečekejte z papiloty propečenou kůrčičku.
  6. Podobně je na tom ryba připravená v alobalu. Také se dusí ve vlastní šťávě. Zároveň ale nemusíte mít obavy z přichycení ryby na rošt a jejího následného roztrhání.
  7. Pokud byste rádi připravili vše najednou, tedy maso i se zeleninovou přílohou, je pro vás ideální použít hliníkový tác na gril. Ušetříte si tím čas i následné drhnutí roštu.

Úžasná vůně, skvělá chuť a neodolatelná křupavá kůrčička. Víte, o čem je řeč? Pokud si tipujete, že o čerstvě grilované rybě, máte pravdu. Kromě smyslového požitku vás rybí maso potěší také svou… Podívejte se na všechny ryby.

Nezapomínejte, že gril musí být co nejvíce rozehřátý dříve, než začnete grilovat. Čím kratší dobu bude ryba na grilu, tím více šťavnatosti si zachová. Pro inspiraci přikládáme video-recept na grilované makrely. Dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky