

Grilovaná "pomerančová" makrela
Suroviny
- 1 kg makrel
- 3 cibule
- 1 pomeranč
- šťáva z 1/2 pomeranče
- na marinádu:
- 100 ml oleje
- 100 ml červeného vína
- šťáva z 1/2 pomeranče
- 1 jarní cibulka
- 1 pl grilovacího koření
Postup přípravy receptu
Makrelu si umyjeme a osušíme.
Připravíme si marinádu smícháním všech ingrediencí a na jemno nakrájenou jarní cibulkou.
Cibule si ošistíme a nakrájíme na hrubší půlkolečka, pomeranč si umyjeme, osušíme a nakrájíme na půlkolečka.
Nachystamou makrelu potřeme ze všech stran důkladně marinádou, naplníme plátky cibule a pomeranče a necháme 2 hodiny naležet.
Grilujeme 5 minut z obou stran. Těsně před vložením na gril, potřeme opět marinádou a při otáčení také. Po vytažení z grilu na talíř, pokapeme pomerančovou šťávou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Grilovaná "pomerančová" makrela
-
krásné a hlavně nepřeplácané.. chutě se budou skvěle doplňovat
moc hezký recept, ráda jej příležitostně vyzkouším
letí do oblíbených a tobě bodík
-
-
-
Eliza:Vřele doporučuji a pomerančem nešetři
-
To bude dobrota...
Určitě vyzkouším
.
-
+5
-
Díky
Opravdu to byla mňamka -
Ty jsi dnes i včera nezahálela,paráda grilováníčko bylo
-
Hmmm, koukám grilováníčko se dnes povedlo! krásné!
-
Tak to je dílo k zežrání
- viz obrázek
, mlaskám a ukládám