Grilovaná "pomerančová" makrela

nofrona Kuchařka: nofrona

Grilování 10 názorů

Suroviny

1 kg makrel
3 cibule
1 pomeranč
šťáva z 1/2 pomeranče
na marinádu:
100 ml oleje
100 ml červeného vína
šťáva z 1/2 pomeranče
1 jarní cibulka
1 pl grilovacího koření
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Makrelu si umyjeme a osušíme.

  2. Připravíme si marinádu smícháním všech ingrediencí a na jemno nakrájenou jarní cibulkou.

  3. Cibule si ošistíme a nakrájíme na hrubší půlkolečka, pomeranč si umyjeme, osušíme a nakrájíme na půlkolečka.

  4. Nachystamou makrelu potřeme ze všech stran důkladně marinádou, naplníme plátky cibule a pomeranče a necháme 2 hodiny naležet.

  5. Grilujeme 5 minut z obou stran. Těsně před vložením na gril, potřeme opět marinádou a při otáčení také. Po vytažení z grilu na talíř, pokapeme pomerančovou šťávou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 45 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Grilovaná "pomerančová" makrela

Tématické fráze: makrela po chorvatsku recept na grilovanou makrelu makrela po chorvatsku recept makrela na tzcce makrela s nivou makrela grilovaná v troubě obrázek makrely makrely akce nakládaná makrela na gryl makrely v akci makrela na tycce grylovana makrela grilovana makrela v troubě marinada na makrelu na grilovani nakladané makrely jak naložit makrely na gril jak naložit makrely recept makrela na pomerančích grilovaná krkovice s pomerančovou štávou makrela na pomerančích

Zapomněl/a jsem heslo