Grilovaná "pomerančová" makrela

Suroviny

1 kg makrel
3 cibule
1 pomeranč
šťáva z 1/2 pomeranče
na marinádu:
100 ml oleje
100 ml červeného vína
šťáva z 1/2 pomeranče
1 jarní cibulka
1 pl grilovacího koření

Postup přípravy receptu

  1. Makrelu si umyjeme a osušíme.

  2. Připravíme si marinádu smícháním všech ingrediencí a na jemno nakrájenou jarní cibulkou.

  3. Cibule si ošistíme a nakrájíme na hrubší půlkolečka, pomeranč si umyjeme, osušíme a nakrájíme na půlkolečka.

  4. Nachystamou makrelu potřeme ze všech stran důkladně marinádou, naplníme plátky cibule a pomeranče a necháme 2 hodiny naležet.

  5. Grilujeme 5 minut z obou stran. Těsně před vložením na gril, potřeme opět marinádou a při otáčení také. Po vytažení z grilu na talíř, pokapeme pomerančovou šťávou.

Komentáře k receptu Grilovaná "pomerančová" makrela

Tématické fráze: makrela po chorvatsku recept na grilovanou makrelu makrela po chorvatsku recept makrela na tzcce makrela s nivou makrely v akci makrela grilovaná v troubě obrázek makrely jak naložit makrely na gril jak naložit makrely recept na makrelu makrely akce makrela recepty makrela recept nakládaná makrela na gryl makrela na tycce grylovana makrela recepty z makrely akce makrela makrely obrázky