Makrela na grilu
Rybí maso patří bezesporu k teplým letním večerům, kdy sedíme u grilu a pochutnáváme si na grilovaných dobrotách. Maso z makrely je šťavnaté a obsahuje větší množství tuku, takže se nestane, že bysme ho vysušili.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 320 kJ / 315 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,00 g |
Tuky | 18,60 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,28 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rybu důkladně omyjeme, odřízneme hlavu a ocas. Celou rybu pokapeme citronovou šťávou zvenku i zevnitř.
Krok 2: Posypeme kořením bez soli. Čerstvé bylinky poskládáme do svazečku a vložíme do ryby.
Krok 3: Rybu položíme na středně rozpálený gril (ideálně elektrický) nebo ji můžeme zabalit do alobalu a vložíme na klasický gril s uhlíky.
Krok 4: Po několika minutách otočíme, pokud se maso odděluje, můžeme rybu rozevřít na půl, vyjmout skelet a dopéci.
Krok 5: Podáváme jako oběd nebo večeři se zeleninovou oblohou, salátem, v udržovacím režimu s celozrnným pečivem.
Zveřejněno 23. 5. 2014 10:54
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makrela na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nn8v
Nejnovější recepty
Vinná klobása s jablky
Přidáno před 3 hodinami
Pečené kuřecí stehno a zeleninové pyré (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 4 hodinami
Dýňové rizoto se žampiony
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí prsní maso zapečené s bramborami
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí stehna na pivě s žampionovým bulgurem
Přidáno 7. 10. 2024 16:01
Podzimní salát z kapustiček s hruškou a jablkem
Přidáno 7. 10. 2024 15:48
Nejnovější články
Velký test pražských jídelen: Na Žižkově je k mání skvělý řízek s bramborami za 120 Kč, nezklamala ani Havelská koruna
Halušky se zelím: Základem je výběr správných brambor i mouky a jejich poměr, dušené zelí dodá nový rozměr chuti
Výrobce kečupů chystá trik na podvodníky. Vykutáleným restauratérům tak zabrání falšovat své produkty
Retro okénko: Pochoutky s vystřihovacími panenkami Dana, Jana a Lena stávaly 3,90 Kčs a dělaly se ve třech příchutích
Pivní vrabci: Obměna klasiky překvapí výraznou šťavnatostí. Měkké masíčko chutná s tradičním knedlíkem a zelím
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka č. 3
IvanaK před 2 hodinami
Králík na česneku a hořčici
Danna před 3 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Zaneta24 před 3 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
xmirex před 3 hodinami
Turecké kynuté koláče
danava před 4 hodinami
Škvarkové uzlíky s karamelovou cibulkou
danava před 4 hodinami
Zelné placky se škvarky
Brumaire před 5 hodinami
Šlehačková buchta
RadobyPekar před 5 hodinami
Houbová omáčka z praváků
Slanky před 6 hodinami
Kefírový moučník
f-kikinka před 6 hodinami
Komentáře (8)