Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit okurkovou marmeládu? Nezvyklá kombinace vás svou chutí mile překvapí
Zdroj: Toprecepty

Ovocné marmelády všichni rozhodně známe a vyrábíme si je rádi ze sezonního ovoce. Co takhle ale vyzkoušet letos i netradiční marmeládu z okurek? Poradíme, jak na to. Sezóna těchto plodů je v plném proudu a na tuto pochoutku je zpracujete snadno.

Sklizeň plodů dozrálých na zahrádkách právě nabírá na síle, a pokud jste milovníci okurkových pokrmů, tak si zaručeně oblíbíte okurkovou marmeládu. Skvělá je ke grilovanému masu nebo namazaná na čerstvém rohlíku.

Jak připravit okurkovou marmeládu

Okurková marmeláda je svěží, voňavá a lehce pikantní po zázvoru. Báječně se hodí na bílé pečivo či ke grilovaným pokrmům.

Na 4 sklenice marmelády budete potřebovat tyto suroviny

  1. Okurky nejprve omyjte a pokud budete chtít, tak i oloupejte.
  2. Omyté okurky poté nastrouhejte na hrubém struhadle.
  3. Nastrouhané okurky vložte do hrnce, přidejte želírovací cukr, dále sůl a zázvor podle své chuti. Směs poté nechte alespoň 2 hodiny odpočívat.
  4. Po uplynutí doby okurky přiveďte k varu, přidejte také citrónovou šťávu a vařte 5 minut.
  5. Poté okurkovou marmeládu naplňte do připravených uzavíratelných skleniček, vypláchnutých horkou vodou. Naplněné sklenice otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.

Tip: Marmeládu skladujte po otevření v lednici.

Pojďte si připravit tuto báječnou dobrotu, která se hodí ke spoustě pokrmů a chutná i na krajíčku chleba. Marmeláda je rychle připravená a neotevřená má dlouhou trvanlivost. Napište nám do komentáře, jak se vám povedla.

 

Komentáře

Další tipy a triky