Jak připravit okurkovou marmeládu? Nezvyklá kombinace vás svou chutí mile překvapí
Ovocné marmelády všichni rozhodně známe a vyrábíme si je rádi ze sezonního ovoce. Co takhle ale vyzkoušet letos i netradiční marmeládu z okurek? Poradíme, jak na to. Sezóna těchto plodů je v plném proudu a na tuto pochoutku je zpracujete snadno.
Sklizeň plodů dozrálých na zahrádkách právě nabírá na síle, a pokud jste milovníci okurkových pokrmů, tak si zaručeně oblíbíte okurkovou marmeládu. Skvělá je ke grilovanému masu nebo namazaná na čerstvém rohlíku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit okurkovou marmeládu
Okurková marmeláda je svěží, voňavá a lehce pikantní po zázvoru. Báječně se hodí na bílé pečivo či ke grilovaným pokrmům.
Na 4 sklenice marmelády budete potřebovat tyto suroviny:
- Okurky nejprve omyjte a pokud budete chtít, tak i oloupejte.
- Omyté okurky poté nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Nastrouhané okurky vložte do hrnce, přidejte želírovací cukr, dále sůl a zázvor podle své chuti. Směs poté nechte alespoň 2 hodiny odpočívat.
- Po uplynutí doby okurky přiveďte k varu, přidejte také citrónovou šťávu a vařte 5 minut.
- Poté okurkovou marmeládu naplňte do připravených uzavíratelných skleniček, vypláchnutých horkou vodou. Naplněné sklenice otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
Tip: Marmeládu skladujte po otevření v lednici.
Pojďte si připravit tuto báječnou dobrotu, která se hodí ke spoustě pokrmů a chutná i na krajíčku chleba. Marmeláda je rychle připravená a neotevřená má dlouhou trvanlivost. Napište nám do komentáře, jak se vám povedla.
Komentáře