Při velké úrodě přemýšlíme, co s množstvím cuket. Je několik možností, jak je dlouhodobě uchovat
Při velké úrodě někdy nestíháme cukety hned zpracovat, ale víme, že za pár týdnů se budou hodit. Máme několik možností jejich uchování.
Větší pevné cukety se dají skladovat v dobrém sklepě nebo v komoře několik týdnů. Mladé křehké cukety bohužel ve sklepě nevydrží, udržíme je v chladničce ve fresh zóně na zeleninu několik dnů.
Jak mrazit cukety
Cukety můžeme s úspěchem zmrazit. Jemně nastrouhané cukety (třeba na moučník nebo placičky) vložíme do stejných hranatých krabiček (třeba od polárkového dortu) a po zmrznutí můžeme vyklopit a štosovat v sáčku vhodném pro mražení, aby nezabraly mnoho místa. Vydrží do další sklizně. Rozmrazíme je v chladničce a použijeme i s tekutinou, která se rozmrznutím uvolní. Můžete je zmrazit i podle našeho článku.
Přebytky cuket jsou vhodné i k zavaření. Výborné je cuketové zelí, různé pomazánky na tousty, čalamády, hořčice nebo omáčkové směsi na špagety. Náš receptář je bohatě zásobený.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 12 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 19 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře