Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Když se řekne řízek naruby, může to znít zvláštně, avšak chutná výtečně. U těchto originálních řízků je při obalování pořadí strouhanky a vejce obrácené, takto obalené řízky jsou navíc zapečené s voňavou slaninou v troubě. Netradičním postupem vás provedeme v následujícím článku a můžete ho zhlédnout i ve videu.

Řízky patří mezi oblíbené a rychlé pokrmy, kterými neurazíte žádného strávníka ani při svátečním jídle. Pokud chcete vyzkoušet trochu netradiční recept, tak právě řízky naruby jsou ty pravé pro vás. Jsou dokonale šťavnaté a voňavé díky přidané slanině. Můžeme vás ujistit, že zajisté potěší každý mlsný jazýček.

Jak připravit řízky naruby

Řízky naruby jsou originální ve stylu obalování, kdy s moukou vůbec nepracujete a vystačíte si pouze s obalením ve strouhance a vejci.

Na přípravu 4 porcí budete potřebovat tyto suroviny

  1. Plátky vepřového masa nejprve osolte a opepřete z obou stran
  2. Do mikrotenového sáčku nasypte strouhanku, vložte plátek masa a jemně naklepejte. Tímto způsobem obalíte všechny plátky.
  3. Nyní rozšlehejte vejce se solí a trochou mléka. Řízky namáčejte po obou stranách a ihned osmažte na oleji dozlatova.
  4. Připravte zapékací mísu a usmažené řízky do ní vkládejte. Na každý řízek položte plátek slaniny a kolečko cibule.
  5. Dále na každý řízek dejte kousek másla, pak zapékací mísu vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 30–60 minut (podle druhu a tloušťky masa).
  6. Zapečené řízky podávejte s vařeným bramborem nebo s bramborovou kaší

Pojďte si připravit báječné řízky naruby a oslňte celou rodinu nezvyklým rodinným obědem. Snadný videonávod vám poradí, jak na to, a provede vás postupem krok za krokem. K těmto řízkům se skvěle hodí zeleninový salát nebo také klasický okurkový salátek.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky