Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový řízek naruby

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lucie2211

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Vepřové řízky patří mezi oblíbené stálice obědového menu. Zkuste je tentokrát připravit netradičně, naruby. Po usmažení se ještě dopékají v troubě, což jim dodá úplně jiný chuťový rozměr. Podáváme s bramborovou kaší nebo salátem.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 618 kJ /
865 kcal
Bílkoviny6,43 g
Tuky84,77 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,61 g
Sůl4,00 g
Sacharidy16,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme granulovaným česnekem. Krok 2: Takto připravené řízky obalíme ve strouhance, potom v rozšlehaném vejci a prudce opečeme na rozpáleném oleji. Krok 3: Opečené řízky naskládáme do zapékací mísy a jemně podlijeme olejem. Na každý řízek klademe plátky anglické slaniny, kolečka cibule a papriky. Krok 4: Zapečeme v rozehřáté troubě na 180 °C přibližně 40 minut. Krok 5: Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.

TIP: Rozdělení a použití vepřového masa.

Zveřejněno 24. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový řízek naruby

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VZ7z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový řízek naruby

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VZ7z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

:-)<3:yes::yes: Dobrý recept, také dělávám jen nedávám olej ale plátky másla nahoru. :-K

Řízky naruby jsem kdysi dávno dělávala. Pamatuji si, že nám všem moc chutnaly. Tyhle mi přišly poněkud nevýrazné a já nemohla přijít na to, co jsem udělala jinak, než kdysi. Pak mi to došlo - ty naše řízečky jsem ještě zalévala zakysanou smetanou, ve které jsem rozmíchala sojovku. A navrch se dávala cibule. Občas ještě postrouhaný sýr nebo ta anglická slanina, prostě co zbylo v lednici. Byla to bašta. Tak zase někdy příště ;-)

Vynikající! Udělala jsem k nim brambory HASSELBACK a zelný hospodský salát. Doba pečení se mi zdála krátká, máme rádi pomalé a delší pečení, tak jsem dala na hodinu na 120 stupňů, pak teprve pokladla cibulí a paprikou a dala dopéct na uvedenou teplotu a dobu. Rodina chválila, děkuji.

Výborné měl jsem trochu strach ať to nepřeženu s česnekem, ale podařilo se na jedničku.
Vřele doporučuji a už se těším na další.

My je máme rádi je to něco jiného než klasický řízek:-*

Také je dobré rozložit řízky do zapékací misky a přelít je skleničkou Moravanky i s nálevem. Pak péct tak dlouho, až se tekutina zredukuje. Je to moc dobré.

Také dělám. Jen začínám slaninou, pak řízky a znova slaninu. Zapeču půl hodiny

Pridavam strouhany syr a podlevam troskou vody s masoxem:-)

zase jsem dnes dělala:-D;-)

mňamka:yes::-D

přidávám bodík a foto;-) moc jsme si dnes pochutnali.. maso krkovici ) jsem si naložila na den do prolisovaného česneku a trochy oleje, opravdu, lahoda:-p:-):yes:
děkuju za připomonetí receptu, úplně jsem zapomněla, že je to taková dobrota:-K:-)

Mňam:-pLíbí se mi,jak to máš proložené těmi plátky pomeranče:-K+5:yes:

Také dělávám, nám nejvíce chutnají z krůtích prsou. Lepší je jeden den nasmažit, proložit anglickou s cibulí a nechat v lednici odležet do druhého dne. Potom nahřát troubu na plný výkon a až je nažhavená tak stáhnout na cca 160 - 170 st. a dopéct. NEpodlévám vůbec ničím, ze smažení jsou řízky nasáklé a i slanina pustí šťávu. MŇAM! :-D

Lucko, znám je, dělám je a myslím, že tu recepty jsou, ale protože jsou dobré, dávám ti ten 1.bod:yes:

Tématické fráze:
veprove rizky naruby, vepřové řízky na ruby, obrácený vepřový řízek, smažený řízek naruby, rizky naruby, řízek naruby, řízky na ruby, řízek na ruby postup, rizek na ruby, kotlety naruby, kotlety na ruby, vepřový řízek, řízky naruby recept, řisky na ruby, řísky naruby, kotleta naruby, vepřove řisky, řízek naruby zapečený se smetanou, řízek naruby recept, obracene kotlety

Suroviny:
kotleta vepřová, cibule, paprika čerstvá červená, slanina anglická, sůl, pepř mletý, česnek granulovaný, olej, strouhanka, vejce

Přidat fotografie receptu