Jak udělat okurkový salát se smetanou? K létu se hodí díky své dokonalé svěžesti
Okurkový salát je naprostou klasikou, která se podává k obědu téměř v každé české domácnosti. Je velmi oblíbený pro svou svěží nakyslou chuť, kterou zjemní přidaná smetana, navíc je i bleskurychle připravený.
Okurkový salát je všem dobře známý a všeobecně oblíbený, dokonale se hodí k většině jídel a báječně osvěží během letních dní. Jedná se o nastrouhané okurky, ponořené do sladkokyselého nálevu z cukru, soli a octa. Jeho příprava zabere pouze pár minut.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit okurkový salát se smetanou
Na základní dávku svěžího okurkového salátu si připravte tyto suroviny: 1 salátovou okurku, ocet, cukr, sůl, pepř a jednu smetanu 12%.
- Salátovou okurku nejprve oloupejte škrabkou.
- Nyní okurku nastrouhejte do misky na hrubém struhadle.
- Nastrouhanou okurku osolte a opepřete, poté chvíli vyčkejte, až pustí šťávu.
- Poté přilijte trochu vody a také smetanu. Na závěr salát dochuťte cukrem, octem a případně solí. Hotový salát podávejte vychlazený z lednice.
Komentáře