Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Okurkový salát je naprostou klasikou, která se podává k obědu téměř v každé české domácnosti. Je velmi oblíbený pro svou svěží nakyslou chuť, kterou zjemní přidaná smetana, navíc je i bleskurychle připravený.

Okurkový salát je všem dobře známý a všeobecně oblíbený, dokonale se hodí k většině jídel a báječně osvěží během letních dní. Jedná se o nastrouhané okurky, ponořené do sladkokyselého nálevu z cukru, soli a octa. Jeho příprava zabere pouze pár minut.

Jak připravit okurkový salát se smetanou

Na základní dávku svěžího okurkového salátu si připravte tyto suroviny: 1 salátovou okurku, ocet, cukr, sůl, pepř a jednu smetanu 12%.

  1. Salátovou okurku nejprve oloupejte škrabkou.
  2. Nyní okurku nastrouhejte do misky na hrubém struhadle.
  3. Nastrouhanou okurku osolte a opepřete, poté chvíli vyčkejte, až pustí šťávu.
  4. Poté přilijte trochu vody a také smetanu. Na závěr salát dochuťte cukrem, octem a případně solí. Hotový salát podávejte vychlazený z lednice
Využijte letní úrodu okurek k přípravě svěžích salátů. Tento tradiční okurkový chutná bezkonkurenčně jako saláty od babičky. Dochutit jej můžete i utřeným česnekem.
Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky