Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový řízek patří jednoznačně mezi nejoblíbenější pokrmy, usmažit si ho můžete k nedělnímu obědu i k slavnostní příležitosti. Připravit řízek není nic složitého a zvládnou jej i úplní začátečníci v kuchyni.

Není nad lahodnou vůni čerstvě usmaženého řízku. Aby se vám však řízek skutečně rozplýval na jazyku, je třeba zvolit správný druh masa. Dalším důležitým krokem v přípravě nejlepšího řízku je správně použitý trojobal, který se postará o křupavý povrch řízků.

Jak připravit vepřový řízek

Vepřový řízek je často symbolem nedělního rodinného jídla. Klasický trojobal můžete dokonce vylepšit a díky tomu dodáte řízkům ještě lahodnější chuť.

Na 5 porcí budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve nakrájejte maso na plátky, poté položte na prkýnko a jemně naklepejte z obou stran. Dále plátky masa osolte a opepřete.
  2. Do tří hlubokých talířů (nebo misek) přichystejte ingredience na obalování - do prvního talíře nasypte hladkou mouku, dále do druhého rozklepněte vejce s kapkou mléka, špetkou soli i pepře a do posledního strouhanku.
  3. Při obalování začínejte nejprve obalením v mouce, dále pokračujte obalením ve vejcích a naposledy ve strouhance.
  4. V pánvi rozhřejte vyšší vrstvu oleje a smažte řízky z obou stran dozlatova.
  5. Hotové řízky vyjměte z oleje a nechte okapat na papírové utěrce.
  6. Řízky podávejte podle své chuti s oblíbenou přílohou a čerstvým zeleninovým salátem.

Dokonale křupavý řízek chutná jak dospělým, tak i dětem, z toho důvodu je velmi vděčným jídlem. Pojďte si tuto nesmrtelnou klasiku připravit podle úvodního videa, které vás provede celým postupem krok za krokem.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky