Jak připravit vepřový řízek? Tento tradiční pokrm se vám bude rozplývat na jazyku
Vepřový řízek patří jednoznačně mezi nejoblíbenější pokrmy, usmažit si ho můžete k nedělnímu obědu i k slavnostní příležitosti. Připravit řízek není nic složitého a zvládnou jej i úplní začátečníci v kuchyni.
Není nad lahodnou vůni čerstvě usmaženého řízku. Aby se vám však řízek skutečně rozplýval na jazyku, je třeba zvolit správný druh masa. Dalším důležitým krokem v přípravě nejlepšího řízku je správně použitý trojobal, který se postará o křupavý povrch řízků.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit vepřový řízek
Vepřový řízek je často symbolem nedělního rodinného jídla. Klasický trojobal můžete dokonce vylepšit a díky tomu dodáte řízkům ještě lahodnější chuť.
Na 5 porcí budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve nakrájejte maso na plátky, poté položte na prkýnko a jemně naklepejte z obou stran. Dále plátky masa osolte a opepřete.
- Do tří hlubokých talířů (nebo misek) přichystejte ingredience na obalování - do prvního talíře nasypte hladkou mouku, dále do druhého rozklepněte vejce s kapkou mléka, špetkou soli i pepře a do posledního strouhanku.
- Při obalování začínejte nejprve obalením v mouce, dále pokračujte obalením ve vejcích a naposledy ve strouhance.
- V pánvi rozhřejte vyšší vrstvu oleje a smažte řízky z obou stran dozlatova.
- Hotové řízky vyjměte z oleje a nechte okapat na papírové utěrce.
- Řízky podávejte podle své chuti s oblíbenou přílohou a čerstvým zeleninovým salátem.
Dokonale křupavý řízek chutná jak dospělým, tak i dětem, z toho důvodu je velmi vděčným jídlem. Pojďte si tuto nesmrtelnou klasiku připravit podle úvodního videa, které vás provede celým postupem krok za krokem.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře