Česnekový bůček na pivě

isindy Kuchařka: isindy

Vepřové maso 40 názorů

Suroviny

750 g bůčku (libového, bez kůže)
4 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce sušeného česneku
2 lžíce grilovacího koření
2 palice česneku
1 cibule (menší)
olej
voda
2 dcl piva (10°)
Recept si zatím oblíbilo 54 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, důkladně osušíme a nakrájíme na menší kostky, přibližně 5x5cm.

  2. Mouku, sušený česnek a grilovací koření smícháme a důkladně v něm obalíme kousky masa, které tlakem zploštíme.

  3. V pekáčku rozpálíme trochu oleje, kostky masa zprudka opečeme, až začnou zlátnout, podlijeme pivem do výše 2 cm, poklademe většími kusy cibule a stroužky česneku (polovinu oloupané, polovinu neoloupané), zakryjeme alobalem a pečeme 30 minut v troubě na 170°C. Občas zkontrolujeme a podlijeme výpekem či doplníme pivem.

  4. Poté odkryjeme a pečeme dalších 20 minut, podléváme výpekem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 843 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Česnekový bůček na pivě

  • Lenora32 Lenora32

    Dnes k obědu s kaší a super. Pridala jsem zelené jablko ke konci nakrájené na silnější plátky. Podlila černým pivem. .:-p:yes:

    Odpovědět

  • Prochy88 Prochy88

    Je to velice šmakézní! Ale, ten česnek loupám všechen, není to asi moc příjemné žvýkat a plivat šlupky na talíř... Pivo Holba Šerák se více než osvědčilo, i jako ingredience... ;-)

    Odpovědět

  • ladus31 ladus31

    <3tak to je něco a velice lákavé:-)a o víkendu na chatičce bude bašta:-Quž se těším a díky :yes:

    Odpovědět

  • beda venerabilis beda venerabilis(neregistrovaný)

    Jen zkušenost načerpaná jindy: S pivem zacházet opatrně. Pokud byste jím podlévali celou dobu pečení, nahromadí se ve výpeku hořkost z chmele a spojí se s hořkostí tymiánu v grilovacím koření a chuť pokazí.

    Odpovědět

  • Lubo Lubo(neregistrovaný)

    Pecka ! Dakujem. Do zmesi korenia som pridal aj "troska" cilli ;-)

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    buffalo: já ten důvod vidím, čerstvý česnek v sypké směsi už její strukturu změní a krom toho při osmažení masa dozlatova hrozí jeho připálení a zhořknutí.... v tomto případě preferuji sušený... ale je to jen o vašem rozhodnutí...

    Odpovědět

  • buffalo buffalo(neregistrovaný)

    dadka: když je k dispozici čerstvý česnek nevidím 1 důvod používat sušený...

    Odpovědět

  • dadka dadka

    bůček,česnek,pivo -to bude mňamka:yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Eliška: nevidím důvod, proč ne ;-)

    Odpovědět

  • Eliška Eliška(neregistrovaná)

    pivo může být černé?

    Odpovědět

  • Urbanová Zdenka Urbanová Zdenka(neregistrovaná)

    Jen bych opékala na sádle,nějak mi tam ten olej nejde,ale jinak Super :)


    :yes::yes:

    Odpovědět

  • MaxMax MaxMax(neregistrovaný)

    A uz tu mame zase jednu klasiku Plzensky gulas, mala obmnena ale podle prisad musi byt dobry. Vyskousim.:yes::-

    Odpovědět

  • bouma.music bouma.music

    No tak tohle musím co nejdřív zkusit! Česnek cpu i do buchet, jak se říká, navíc jsem vepřo-fanda a o pivu už vůbec nemluvím :yes:

    Odpovědět

  • Stanicka90 Stanicka90

    Děkuji za prima recept. Dnes jsem dělala a je to opravdu moc dobré. Akorát jsem přidala trochu méně česneku a dala navíc sůl. Bez té si asi vaření neumím představit. :)) dávám bodík

    Odpovědět

  • Padre Padre

    nekonečný labůžo...pokaždý s tímto jídlem sklidím totální úspěch u všech strávníků:yes:

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: bůček na pivu peceny bucek s cesnekem pečený bůček na pivu bůček na pivě pečený bůček na pivě vepřový bůček na pivu jak dlouho pečeme bůcek pečený bůček na česneku bucek pečený na pivu vepřový bůček na pivě búček s česnekem peceny bucek na cernem pive peceme bucek recepty búček na pivu pečený bůček na černém pivu bůček v pivu cesnekovy bok recept česnekový bok bůček obalovany bucek

Zapomněl/a jsem heslo