Vepřové řízky v zelném těstíčku

Suroviny

4 řízky
2 vejce
100 ml piva
150 g kysaného zelí
polohrubá mouka
hladká mouka
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zelí scedíme, pokud je příliš kyselé, tak i opláchneme a pokrájíme nadrobno.

  2. Rozmícháme vejce s pivem, zelím a přidáme tolik polohrubé mouky, aby vzniklo těstíčko. Podle chuti osolíme.

  3. Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Každý rozkrojíme na poloviny - menší řízky se lépe smaží. Obalíme v hladké mouce, protáhneme zelným těstíčkem a na oleji nebo sádle usmažíme dozlatova.

Komentáře k receptu Vepřové řízky v zelném těstíčku

  • JosefZeravicky JosefZeravicky

    PŘEJU PĚKNÝ DEN.
    Velice zajímavý recept, který jistě vyprubuju.
    Jen autora žádám o doplnění toho piva, neb jistě á vyzkoušené , které. Ti co znají trochu piva, tak jsou nejen světlé, tmavé, 10,11,12,14 woltové, hodně sladové-hořké, nebo naopak.
    DLE MÉHO, KAŽDÉ DOVEDE PŘINÉST NĚCO JINÉHO V CHUTI.
    Protože vařím , a řízky jsou častou oblibou, tak je naklepávám jen zlehka, aby nebyly jak školní ,,piják,, , ale pěkný a voňavý kus masa.
    PROTOŽE U NÁS v naší oblasti ,, NA SLOVÁCKU JSME ČESNEKOVÍ, TAK MAJÍ VELKOU OBLIBU ŘÍZKY V v takzvané naložené v česneku nebo -ČESNEKOVÉM NÁLEVU. - kdo nemusí česnek, tak mu to nevnucuju.
    Česnek se utře se solí a tímto se maso ,podle chuti, potře, a nechá se v misce v ledničce 2-3 dny. potom klasický trojobal. Jen do vajíček dávám trochu podravky. Obal je pak chuťově zajímavější.
    NAVÍC strouhanku dělám výhradne NE ZE SUCHÝCH ROHLÁKŮ, ale třeba z těch, co jsou dva tři dny staré. Rozmixuju je v robotě na jemno. Taková strouhanka nesaje tolik tuku, je jemnější , né jak osmažené tvrdá strouhanka. UŽ VŮBEC NE Z KUPOVANÉ STROUHANKY. Zasvěcení ví, že v této jsou všechny možnosti nejen různých druhú rohlíků, ale i vek a chleba, navíc ještě nestejné velikosti a tvrdosti ,,zrnek pečiva,,
    ,,TOŠ TAK,,

    Odpovědět

  • borůvka borůvka(neregistrovaná)

    těch nápadů s těma všelijakýma možnýma těstíčkama by mělo být mnohem víc :-!:-!:-!

    Odpovědět

  • eskalator eskalator

    :yes::yes::yes: Lahůdka :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • krkovicka.x krkovicka.x

  • cathleen cathleen (autorka receptu)

    1974andrea, Milo1: křimické řízky neznám - tento recept jsem potkala kdysi v nějaké kuchařce:-)

    Odpovědět

  • Milo1 Milo1

    1974andrea: Andreo máš pravdu. Kdysi před léty Křimický řízek dělali (a výborný) v Řemeslnické besedě v Plzni. Moc rád jsem tam na něj chodil a vždy jsem si moc pochutnal... :-K :yes:

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    No pane jo,to musí být moc dobrý řízečky.Musím vyzkoušet.:-K

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Kdysi jsem dělala, je to dobrota - ale maso jsem ještě předem opekla:yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Myslím, že jsem něco podobného někde zahlídla, zajímavý vyzkoušený recept Cathleen, prima. Uložené mám.:-D:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Znám to jako Křimický řízek ( podle našeho Křimického zelí ) , určo už jsem to tady taky viděla ... ale chutnal by mi ;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc hezký recept:-KTo zelné těstíčko se mi líbí:yes:

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Zajímavé, určitě zkusím. Ano, těstíčko se zelím a maso uvnitř, cítím na jazyku tu chuť. :-p

    Odpovědět

  • borůvka borůvka(neregistrovaná)

  • cathleen cathleen (autorka receptu)

    To mě těší , díky :-) prý je to jihočeský recept....

    Odpovědět

  • maris maris

    Líbí se mi :-):yes::yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vepřové řízky v pivním těstíčku řízky v zelném těstíčku veprove rizky křimické rizky křimický řízek řízek v zelném těstíčku těstíčko z kysaného zelí vepřové řízky v testicku řízek v těstíčku z kysaného zelí zelné těstíčko křimické řízečky řízek v kysaného zelí řízkykrimicke testicko na veprove rizky vepřový řízek v pivním těstíčku řízky v těstíčku se zelim vepřový řízek v těstíčku vepřové řízky v v testicku vepřové řízky v pivním v těstíčku vepřové v těstíčku