Kabanosová omáčka

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Omáčky 49 názorů

Suroviny

20 dkg kabanosu
2 vajíčka
olej 1/4 l smetany
2-3 okurky
3-4 brambory
2 lžíce hladké mouky
sůl
2 kuličky nového koření
2 bobkové listy
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kabanos si oloupeme, nakrájíme na půl kolečka a osmahneme na oleji dorůžova. Přidáme 2 lžíce hladké mouky a mírně orestujeme, zalijeme vodou. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, na kostičky okurky, koření, kdo chce, může dát kostku masoxu a trochu pepře.

  2. Vaříme do změknutí brambor. Nakonec nalijeme smetanu, přidáme na kostičky vajíčka uvařená natvrdo.

  3. Pokud je omáčka řídká, můžeme do smetany přidat ještě trochu mouky a provaříme. Kdo má rád, může si omáčku zakápnout několika kapkami octu. Podáváme s knedlíkem.

Poznámka

Zdroj-recept jsem dostala emailem pod názvem "Slovácké recepty"

Podobné recepty tady jsou, ale pokud vidím dobře, všechny jsou z klobásy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kabanosová omáčka

Předchozí 1 2 3 4

Tématické fráze: kabanosový guláš gulas z kabanosu guláš z točenáku kabanosový guláš recept klobásový guláš klobásová omáčka kabanosová pomazánka recepty ze slovácka párkový guláš hodolanská omáčka recept na rychlou omáčku z párku omacka co dum dal omacka z gothaje kabanos s ryzi omáčky co dum dal rychly gulas z kabanosu omáčka na makaróny omáčka recept recept omáčky brambory vajicko omacka

Zapomněl/a jsem heslo