Vepřový řízek

blazena.blazkova Kuchařka: blazena…

Pro začátečníky 57 názorů

Suroviny

500 g vepřové kýty (krkovička...)
sůl
pepř
hl.mouka
strouhanka
2 vajíčka
1 dcl mléka
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky. Položíme na prkénko a z obou stran naklepeme. Poté z obou stran osolíme a opepříme.

  2. Do tří hlubokých talířů si připravíme: hladkou mouku, dvě nevařená vajíčka bez skořápky + mléko + špetka soli + trocha pepře - to vše pořádně promícháme a přidáme strouhanku.

  3. Maso obalíme v prvním talíři, pak v druhém a nakonec ve třetím. Vždy vyrochníme a zaprášíme ze všech stran.

  4. Pro lepší konzistenci obalu je dobré postupovat tak, že obalíme v prvním, pak druhém, pak zase prvním, zase druhém a nakonec třetím talíři. Smažíme na pánvi v dostatečném množství oleje.

Poznámka

*strouhanku si připravíme jednoduše i doma. Staré tvrdé rohlíky ( nikoliv však plesnivé ) vložíme do mixéru a rozmixujem na prášek. Též to lze provádět ručně a to na ručním struhadle.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 310 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřový řízek

  • Dajda Dajda

    zdeněk hamšík: Řízek se dělá na tom, na čem ho kuchař dělat chce, proč zase nějaká omezení? Ale "zásadně" - myslíte-li tím původní, "pravý" Wiener Schnitzel - se řízek smaží na přepuštěném másle. https://www.lidovky.cz/klasika-pro-cisare-vidensky... :-O

    Odpovědět

  • zdeněk hamšík zdeněk hamšík(neregistrovaný)

    řízek se dělá zásadně na vepřovém sádle,přidávám kousek syrové mrkve aby se tuk nepřepálil,,,mrkev vyměnuju.

    Odpovědět

  • Kuba Kuba(neregistrovaná)

    Já mám řízky nejradši z kotlety (mám radši susší maso) ;-)

    Odpovědět

  • Mirda svišť Mirda svišť(neregistrovaný)

    Jak dlouho se to peče? Hodinu? A na kolik stupňů? 300? 350? :-((

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    U nás dnes také byl řízek z krkovičky a šťouchané brambory:yes:

    Odpovědět

  • Irule Irule

    +8:yes: řízky máme rádi :-p:-p

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

  • MartaU MartaU(neregistrovaný)

    Dobrý večer,Colombo65,také dávám pivko do vajíček,když obaluji řízky.Prosím,prozradte mi jak se dělá ta foukaná strouhanka.To opravdu neznám.Děkuji moc za odpověd.

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Colombo65:Tak ten teda je :-!:-!:yes::yes: Krásné foto jako vždy:yes::yes::-p

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    katlie:... do rozšlehaných vajec přidám deci piva :)))

    Odpovědět

  • katlie katlie

    Colombo65: Jak děláte tu nafouklou strouhanku na řízkách?Děkuji za odpověď. Irča;-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    ... vynikající klasika :yes::yes::yes:... u nás se zase preferuje nafouknutá strouhanka na řízku ;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    tak tu fintu s olejem do vajíček jsem taky neznala, maminka i babička dávaly mléko, zkusím teda;-) já mám jinou fintičku: řízky naklepu, nesolím a vetřu do nich rozmačkané česneky s olejem, nechám přes noc v ledniče a pak už pokračuju klasicky.. a smažím podle yanull, jinak už ne, řízky jsou krásně šťavnaté a měkké;-):-p:yes: http://www.toprecepty.cz/recept/12935-smazeni-a-do...

    Odpovědět

  • Rousie Rousie(neregistrovaný)

    Zdravím, zavítala jsem sem prvně. Díky za tip s olejem, dobrý nápad, vyzkouším. To jsem nikdy neslyšela.

    Pročetla jsem si i historii komentářů.
    Jsou tu pěkné recepty a tipy, jen mě mrzí jedno.
    Že když sem přijde někdo mladší, viz poslední komentář, místo aby našel tipy k receptu a relevantní názory, pročítá si taková nesmyslná hašteření. A strášně se táhnoucí.
    Možná když si to vyřešíte, poproste adminy o smazání?

    Mějte se a ještě jednou díky za dobrý tip.

    Odpovědět

  • petra šimůnkova petra šimůnkova(neregistrovaná)

    děkuju vám , dneska naši jedou na výstavu a já mám dělat řízky. Brambory uvařím. Tak mi mamka našla tady ten recept a je podrobný pro mě. Děkuju moc. Držte mi palce ať se řizky povedou. Je mi 11 let

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: vepřový řízek veprove rizky řízek vepřový řízek recept jak správně usmažit vepřový řízek rizky veprove vepřový řízek-recept veprove rizky jinak vepřové řízky recept jaké maso na řízky vepřové řízky recepty řízek vepřový jaké vepřové maso na řízky jaké maso na vepřové řízky řízek recept recept na vepřové řizky vepřový řízek jinak recept veprovy rizek recept na vepřový řízek vepřovi rizek

Zapomněl/a jsem heslo