Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota3 439 kJ / 822 kcal
Bílkoviny125,76 g
Tuky32,62 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol724 mg
Sodík499 mg
Sůl1,02 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Strouhanku si připravíme jednoduše i doma. Staré tvrdé rohlíky (nikoliv však plesnivé), vložíme do mixéru a rozmixujeme na prášek. Též to lze provádět ručně a to na ručním struhadle.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

mika59

1. 8. 2021 19:58

Řízek je řízek..dnes jen se salátem. Přidala jsem foto..:-K

Dajda

17. 1. 2018 07:16

zdeněk hamšík: Řízek se dělá na tom, na čem ho kuchař dělat chce, proč zase nějaká omezení? Ale "zásadně" - myslíte-li tím původní, "pravý" Wiener Schnitzel - se řízek smaží na přepuštěném másle. https://www.lidovky.cz/klasika-pro-cisare-vidensky... :-O

zdeněk hamšík

17. 1. 2018 02:03

řízek se dělá zásadně na vepřovém sádle,přidávám kousek syrové mrkve aby se tuk nepřepálil,,,mrkev vyměnuju.

Kuba

9. 3. 2017 20:50

Já mám řízky nejradši z kotlety (mám radši susší maso) ;-)

Mirda svišť

24. 12. 2014 14:01

Jak dlouho se to peče? Hodinu? A na kolik stupňů? 300? 350? :-((

savlinka

23. 2. 2014 12:25

U nás dnes také byl řízek z krkovičky a šťouchané brambory:yes:

Irule

16. 2. 2014 15:14

+8:yes: řízky máme rádi :-p:-p

Koubkova

11. 8. 2013 14:24

:-p:yes:

MartaU

21. 7. 2013 23:25

Dobrý večer,Colombo65,také dávám pivko do vajíček,když obaluji řízky.Prosím,prozradte mi jak se dělá ta foukaná strouhanka.To opravdu neznám.Děkuji moc za odpověd.

jarka skrobakova

21. 7. 2013 20:41

Colombo65:Tak ten teda je :-!:-!:yes::yes: Krásné foto jako vždy:yes::yes::-p

Colombo65

21. 7. 2013 19:22

katlie:... do rozšlehaných vajec přidám deci piva :)))

katlie

21. 7. 2013 16:52

Colombo65: Jak děláte tu nafouklou strouhanku na řízkách?Děkuji za odpověď. Irča;-)

Colombo65

21. 7. 2013 15:06

... vynikající klasika :yes::yes::yes:... u nás se zase preferuje nafouknutá strouhanka na řízku ;-)

rebeka

21. 7. 2013 14:12

tak tu fintu s olejem do vajíček jsem taky neznala, maminka i babička dávaly mléko, zkusím teda;-) já mám jinou fintičku: řízky naklepu, nesolím a vetřu do nich rozmačkané česneky s olejem, nechám přes noc v ledniče a pak už pokračuju klasicky.. a smažím podle yanull, jinak už ne, řízky jsou krásně šťavnaté a měkké;-):-p:yes: http://www.toprecepty.cz/recept/12935-smazeni-a-do...

Rousie

21. 10. 2012 12:23

Zdravím, zavítala jsem sem prvně. Díky za tip s olejem, dobrý nápad, vyzkouším. To jsem nikdy neslyšela.

Pročetla jsem si i historii komentářů.
Jsou tu pěkné recepty a tipy, jen mě mrzí jedno.
Že když sem přijde někdo mladší, viz poslední komentář, místo aby našel tipy k receptu a relevantní názory, pročítá si taková nesmyslná hašteření. A strášně se táhnoucí.
Možná když si to vyřešíte, poproste adminy o smazání?

Mějte se a ještě jednou díky za dobrý tip.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřový řízek veprove rizky řízek vepřový řízek recept jak správně usmažit vepřový řízek rizky veprove vepřový řízek-recept veprove rizky jinak vepřové řízky recept jaké maso na řízky vepřové řízky recepty řízek vepřový jaké vepřové maso na řízky jaké maso na vepřové řízky řízek recept recept na vepřové řizky recept veprovy rizek vepřový řízek jinak recept na vepřový řízek vepřovi rizek

Suroviny: kýta vepřová, sůl, pepř, mouka hladká, strouhanka, vejce, mléko, olej

TopRecepty.cz

Vepřový řízek

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pXYX