Jak upéct vepřové výpečky? Šťavnatým kouskům masa jen tak nikdo neodolá
Šťavnaté kousky vepřového masa, doplněné jemným špenátem nebo sladkokyselým zelím, tvoří dokonalou souhru chutí na skvělý rodinný oběd nebo pro slavnostní příležitost. Výpečky jsou pokladem české kuchyně, který nikdy nezklame.
Výpečky připravujeme z vepřového masa, nejčastěji z plece nebo z bůčku. Tyto části masa obsahují více tuku a výpečky jsou proto dokonale šťavnaté. Při pečení výpečků se domovem line dokonalá vůně po česneku a kmínu. Inspirujte se tímto receptem a upečte si ty nejlepší výpečky s námi.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit výpečky
Vepřovým výpečkům je třeba dopřát dostatek času k propečení, aby se pak maso dokonale rozplývalo na jazyku.
Na přípravu 7 porcí budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve nakrájejte maso na větší kostky o velikosti přibližně 4 cm. Nakrájené kostky prohněťte se solí a odložte stranou.
- Dále očistěte cibuli i česnek, poté cibuli nasekejte nadrobno a česnek nakrájejte na plátky.
- V kastrolu rozehřejte sádlo a osmahněte na něm cibuli s česnekem a kmínem. K cibuli přidejte kostky masa, opepřete je a orestujte ze všech stran.
- Opečené maso podlijte hrnkem vařící vody, přikryjte a vložte do rozehřáté trouby na 200 °C. Výpečky pečte asi 1,5 hodiny s občasným promícháním a dolitím vody.
- Po uplynutí doby hrnec odkryjte a pečte výpečky dalších 30 minut odkryté, bez podlévání vodou.
- Na závěr dolijte trochu vařící vody na potřebné množství šťávy a důkladně výpek promíchejte. Šťávu můžete provonět jedním utřeným stroužkem česneku.
Pojďte si uvařit dokonalý víkendový oběd, který bude milovat celá vaše rodina. K výpečkům můžete připravit dušený špenát nebo kysané zelí a jako přílohu uvařte domácí knedlík. Budeme rádi, když nám napíšete do komentáře, jak se vám výpečky povedly.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře