Vepřové výpečky z bůčku
Klasiku české kuchyně, dozlatova upečené kostky prorostlého bůčku, připravíme snadno. Maso nakrájené na kostky smíchané s cibulí a česnekem opečeme ze všech stran a těšíme se, až s rodinou zasedneme k vynikajícímu obědu.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 467 kJ / 2 024 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,45 g |
Tuky | 178,47 g |
Vláknina | 7,63 g |
Cholesterol | 276 mg |
Sodík | 365 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 13,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Opláchnutý bůček nakrájíme na stejnoměrné kousky (6 kousků na porci).
Krok 2: Maso osolíme, opepříme, promícháme s oloupanou, na větší kousky nakrájenou cibulí a utřeným česnekem.
Krok 3: Vložíme je do pekáče, mírně podlijeme vodou a dáme péci do rozehřáté trouby. Během pečení masem občas zamícháme a dbáme, aby se cibule nepřipálila.
Krok 4: Měkké, dozlatova upečené maso z pekáče vyjmeme a zalijeme je procezeným vypečeným tukem.
Krok 5: Vepřové výpečky podáváme teplé s kyselým zelím a vařenými brambory nebo jinou přílohou.
Zveřejněno 12. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové výpečky z bůčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Jxo
Moje poznámka
Vepřové výpečky z bůčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Jxo
Nejnovější recepty
Králičí stehna s hráškovým pyré
Přidáno před 55 minutami
Italský salát se zelím
Přidáno před 15 hodinami
Krémové koňakové řezy
Přidáno před 15 hodinami
Sirup z černého bezu
Přidáno před 15 hodinami
Gnocchi s houbami
Přidáno před 15 hodinami
Candát na másle
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rakouský makovec bez mouky
dexulka před 19 minutami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Maykl83 před 1 hodinou
Krůtí nudličky v zakysané smetaně
Jana Pova před 2 hodinami
Bramborová polévka s houbami
dalibor57 před 3 hodinami
Cheesecake
Mapavli před 7 hodinami
Salát s kuřecím masem, opečenou slaninou a parmazánem
Lucie1001 před 15 hodinami
Brownies z červené řepy
Brumaire před 19 hodinami
Plněné jogurtové rohlíčky bez droždí
Nadja před 19 hodinami
Chutné vafle
matyaskiss před 19 hodinami
Fazolový kotlík
Hanynka_1 před 19 hodinami
Suroviny:
bůček bez kosti,
česnek,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
voda
Komentáře (2)