Vepřové výpečky II

Pro začátečníky Doba přípravy: 2,5 hod 70 názorů

Pro začátečníky Doba přípravy: 2,5 hod 70 názorů

Suroviny ~ 6

1 kg libového bůčku i s kůží
2 střední cibule
3 větší stroužky česneku
1 KL celého kmínu
pepř
15 g soli
2 pl sádla

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky (4x4x4 cm), prohněteme se solí a odložíme.

  2. V kastrolu na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem na plátky a kmínem.

  3. Vložíme prosolené maso a opečeme po všech stranách, až maso zbledne.

  4. Poté jej podlijeme hrnkem vřící vody, dáme to přikryté do trouby, rozpálené na 200 °C a pečeme 1,5 hodiny s občasným promícháním a dolitím vody.

  5. Po uvedené době sejmeme poklici a pečeme ještě asi 1/2 hodiny odkryté, bez podlévání.

  6. Na závěr dolijeme vřící vodu na potřebné množství šťávy, setřeme ze stěn výpek a rozmícháme ve šťávě (můžeme ještě provonět jedním utřeným stroužkem česneku). Podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem a špenátem nebo moravským zelím.

Poznámka od kuchařky

Množství soli - 15 g na 1 kg masa je vyzkoušené a řekl bych, že je to ono :-) (přepočet pro kuchaře vědce - např. máme 0,6 kg masa x 15 g = použijeme 9 g soli).

Komentáře k receptu Vepřové výpečky II

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Cotopaxi69: tak se zadařilo,taky se opět na ně chystám,je to mňamka,já vím kalorická bomba,ale zase neděláme to každý den,že;-);-);-);-)Tak si pochutnejte,je to vynikající receptík,díky Tome,že ses podělil;-):yes:

    Odpovědět

  • Cotopaxi69 Cotopaxi69

    Cotopaxi69: :-), je to venku z trouby a je to naprosto luxusní mňámózní žranice:-*

    Odpovědět

  • Cotopaxi69 Cotopaxi69

    Tak a je to v troubě. Dva druhy masíčka Libový 70% a zbytek špekatější. A za 1 hod 16 minut budu vyndavat z trouby. Teď jedu na 200 stupňů a až se mi dopečou hranoulky co suším nad masíčkem, tak to shodím na 180. Děj se vůle boží. Dneska ale baštit nebudu. Bude to však vnitřní boj.Nesmím ochutnat. Pak asi vyhraju. Zítra jedu domů a tam jsou tři hladový krky, co už se jim sbíhají sliny.<3

    Odpovědět

  • HonzaK HonzaK

    Super recept. Bohužel však se nepodařilo podle představ - maso jsem zakoupil s kostí i kůží a zhruba v polovině masa jak jsem krájel kostičky jsem zjistil, že zbytek je jenom tuk, téměř žádné maso. Zpočátku jsem si pak během pečení myslel, že jsem před a během pečení přidal příliš mnoho vody a tak jsem maso nechal déle péct ve snaze nechat vodu vypařit. Nicméně po určité době (dodatečné hodině a půl pečení) mi přišlo, že už tekutiny téměř vůbec neubývá. Tak jsem odlil a zdá se, že všechno co zbylo už je čistě jenom tuk. Maso so rozpadá a nemá bohužel tmavou "kůrku", jak jsem doufal, i přestože jsem ho po odlití nechal ještě chvíli péct. Výsledek - rozpadající se maso s hromadou jak tuku v pevné tak kapalné formě bez omáčky. Chuť? Výborná. Příště možná zkusím jak někdo v komentářích tuším zmínil plecko, protože má mít údajně méně tuku a možná se zadaří lépe. Jinak za mě celkem spokojenost a beru výsledek za úspěch.

    Odpovědět

  • stoudman stoudman

    První fotka "NÁDHERA " tak to má přesně vypadat

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Jiri P.: chce to hlídat,každá trouba peče jinak:-8;-)

    Odpovědět

  • Jiri P. Jiri P.

    No měl jsem je 1,5 hodiny pod skleněnou poklicí a už když jsem to odkrýval byly podezřele do hněda a po půl hodině bez poklice jsem je dorazil. Asi mi trouba moc peče. Zkusím příště víc vody a trochu menší teplotu. ;-)

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk(autor receptu)

    Jiri P.:
    Je to divné. To vypadá jako kdyby jsi to pekl nepřikryté poklicí. Vody se tam může dát samozřejmě více. Ale musí to být přikryté!

    Odpovědět

  • Jiri P. Jiri P.

    Zkoušel jsem výpečky poprvé a tenhle recept se mi zdál jednoduchý, ale nepovedlo se. :-( 200 °C se mi zdá hrozně moc, i když jsem několikrát podléval a posledních 30 minut to stáhl na 175 °C, výpečky byly jak uhlí. Asi jsem podléval málo. Poradíte, kolik tak vody má být v hrnci při pečení? Děkuji

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk(autor receptu)

    Díky všem, jsem moc rád, že Vám chutná:-8

    Odpovědět

  • dajjin dajjin

    Děkuji za tento recept, dělám podle něho výpečky už po několikáté a vždycky jsou perfektní :-8

    Odpovědět

  • Barbora00 Barbora00

    Naprosto úžasný recept ! Jsou vždy tak jemné úplně se maso rozpadá. Chlap je miluje.
    Dělám ze všeho plec, kýta, bůček vždy luxusní.
    Díky tomuto receptu to mám už vždy dokonalé.<3

    Odpovědět

  • Honzik z Budejovic Honzik z Budejovic

    Už jsem dělal podruhé. Je to božsky dobré.
    Dávám půl kila bůčku a půl kila plecka (kvůli ženě).

    Odpovědět

  • casino casino

    Tom Beyk: 16. 2. 2019 07:26:30
    Toto trvalo, že :-)
    Bez pár dní takřka celou pětiletku, ale raději později než nikdy, že :-8
    No, ale ta poslední věta je obzvláště vypečená, že :-D :yes:

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Děkuji za prima recept. Výpečky byly výborné :-Q:yes::yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 5

Tématické fráze: vepřové výpečky vepřové výpečky recept výpečky z vepřového masa se špenátem vepřové vypecky se spenatem vypecky z veproveho masa veprove vypecky z plecka vypecky vypecky recept recept na vepřové výpečky vypecky se spenatem výpečky z vepřového masa recept vepřové výpečky se špenátem recept výpečky z bučku vypečky vepřové se špenatem vypecky vepřové vepřové výpečky z bůčku výpečky z plecka vepřová plec vypečky recept vepřove vypečky výpečky z vepřoveho bučku recepty