Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jen málokterý pokrm dokáže tak příjemně navodit vzpomínky na dětství a prázdniny u babičky jako ovocné knedlíky, které kombinují šťavnaté ovoce s jemným těstem, což z nich dělá oblíbené jídlo pro malé i velké strávníky.

Ovocné knedlíky můžeme uvařit hned z několika těst, která se liší jak přípravou, tak i použitými surovinami a výslednou chutí. K těm nejoblíbenějším patří tvarohové těsto, kynuté, bramborové nebo i odpalované. Knedlíky s oblibou plníme jahodami, švestkami, meruňkami, borůvkami, třešněmi nebo malinami. 

Jak se dělá těsto na ovocné knedlíky 

Vybrali jsme pro vás vynikající a na přípravu nejjednodušší těsto na ovocné knedlíky, na které smícháme pouze tři suroviny, a to bez kynutí i bez vejce. A jak na to? 

  1. Na 7 nejjednodušších tvarohových ovocných knedlíků potřebujete 250 g měkkého tvarohu, 100 g dětské krupičky (nebo hrubé mouky), špetku soli a oblíbené ovoce na plnění. 
  2. Všechny suroviny na těsto smíchejte a vypracujte na pracovní desce hladké a pružné těsto. 
  3. Udělejte z něj váleček a rozdělte ho na 7 kousků
  4. Z každého kousku udělejte placičku, vložte ovoce a zabalte do knedlíčku
  5. Nechte 15 minut odpočinout. 
  6. Poté knedlíky vložte do vroucí vody. Po chvilce je odlepte opatrně vařečkou ode dna a jakmile vyplavou na hladinu, vařte ještě 2–3 minuty, poté ihned sceďte. 
  7. Podávejte posypané cukrem, tvarohem a přelité rozpuštěným máslem

Nejjednodušší tvarohové těsto na ovocné knedlíky si můžete připravit také podle našeho podrobného videonávodu, ve kterém názorně uvidíte postup krok za krokem. Dobrou chuť. 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli