Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vydlabané vnitřky cuket se dají ještě chutně zpracovat.  Poradíme různé možnosti
Pixabay

Když vydlabeme cuketu třeba na plnění, zůstane nám spousta hmoty, kterou je škoda vyhodit. Je více možností, jak ji zpracovat a co nejlépe zužitkovat do dalších jídel.

Cuketa je velmi variabilní a chuťově neutrální, což je její velká přednost. Dá se díky tomu využít do řady jídel, většinou slaných, ale i na přípravu chutných moučníků.

Jak využít vnitřní části cuket

Vnitřky cuket nám obvykle zbývají, když připravujeme plněné cukety nebo cuketové špagety (nudle). Pokud nejsou zcela houbovité s tvrdými semeny, ale pevnější s ještě měkkými semínky, máme více možností na jejich využití:

  • Nakrájené vnitřky mohou být (a nejčastěji bývají) součástí náplně cuket.
  • Nasekané vnitřky přidáme do zeleninové směsi, kterou chystáme jako přílohu.
  • Drobně nakrájená cuketa (její vnitřek) může být součástí omáčky na těstoviny nebo na cuketové nudle.
  • Také do krémové polévky se vnitřek cukety hodí.
  • Jemně nastrouhaný nebo rozmixovaný vnitřek zjemní mleté maso na sekanou nebo karbanátky a pomůže pokrmu k větší šťavnatosti.
  • Vnitřky cuket mohou tvořit součást nebo být hlavní složkou pomazánek.
  • Nastrouhaný nebo rozmixovaný vnitřek můžeme také přidat do těsta na placky nebo bramboráky.
Toto jsou jen některé z příkladů, sami jistě vymyslíte další nápadité využití.

Jedna z možností, jak naplnit a zapéct cuketu

O tom, jak upéct slaný cuketový koláč, pojednává náš další článek.

 

Komentáře

Ivana Ch

8. 8. 2022 18:18

;-(

Přidat komentář

Přidat komentář