Nevíte, co se zeleninovou natí? Podívejte se na tipy, jak ji efektivně spotřebovat
Vaříte často se zeleninou, ale zeleninovou nať vyhazujete? Podívejte se na několik tipů, jak ji můžete dál upotřebit. Je libo vývar, smoothie nebo pesto? Vyberte si z krátkého přehledu možností využití způsob, který vám nejlépe sedne.
Zeleninová nať obsahuje spoustu vlákniny a vitaminů, a tak by byla opravdu škoda ji nespotřebovat. Možná vás příjemně překvapí chuť natě z mrkve, petržele, celeru nebo ředkviček. Níže si přečtěte několik tipů, co všechno se dá s natí ze zeleniny dělat.
Mohlo by vás zajímat
Zeleninové natě ve vývaru
Zeleninové natě dodají vývaru další živiny, chuť a vůni.
- Ideální na vývar jsou natě kořenové zeleniny, ale i natě ředkviček, fenyklu nebo červené řepy.
- Natě můžete ve vývaru povařit v celku a pak je vyhodit, nebo je nakrájejte nadrobno a přidejte je do vývaru až na konci vaření polévky.
Jak zakomponovat natě do smoothie
Lákají vás nápoje zelené barvy, ale špenát není váš favorit? Zkuste přidat do smoothie zeleninové natě.
- Natě kombinujte s libovolnými druhy ovoce, nebojte se přidat i mléčnou složku.
- Natě přidávejte do vašeho oblíbeného smoothie po trochách a průběžně ochutnávejte, některé natě jsou svou chutí výrazně intenzivní.
Pesto ze zeleninové natě
Zeleninové pesto je nedocenitelným pomocníkem v kuchyni.
- Pesto můžete použít na těstoviny, můžete s ním za tepla pomazat vařené brambory, nebo můžete lžičku pesta přidat jako dochucovadlo do vývaru.
- Základ pesta tvoří vždy zelenina (v našem případě také nebo pouze její natě), oříšky nebo semínka a olej. Pomixováním těchto ingrediencí vznikne chuťově vynikající pesto.
Najděte si svou oblíbenou variantu zpracování natí nebo se s dalšími nápady podělte do komentářů níže.
Komentáře