Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nevíte, co se zeleninovou natí? Podívejte se na tipy, jak ji efektivně spotřebovat
Zdroj: Toprecepty

Vaříte často se zeleninou, ale zeleninovou nať vyhazujete? Podívejte se na několik tipů, jak ji můžete dál upotřebit. Je libo vývar, smoothie nebo pesto? Vyberte si z krátkého přehledu možností využití způsob, který vám nejlépe sedne.

Zeleninová nať obsahuje spoustu vlákniny a vitaminů, a tak by byla opravdu škoda ji nespotřebovat. Možná vás příjemně překvapí chuť natě z mrkve, petržele, celeru nebo ředkviček. Níže si přečtěte několik tipů, co všechno se dá s natí ze zeleniny dělat. 

Zeleninové natě dodají vývaru další živiny, chuť a vůni.

  • Ideální na vývar jsou natě kořenové zeleniny, ale i natě ředkviček, fenyklu nebo červené řepy
  • Natě můžete ve vývaru povařit v celku a pak je vyhodit, nebo je nakrájejte nadrobno a přidejte je do vývaru až na konci vaření polévky.

Lákají vás nápoje zelené barvy, ale špenát není váš favorit? Zkuste přidat do smoothie zeleninové natě.

  • Natě kombinujte s libovolnými druhy ovoce, nebojte se přidat i mléčnou složku.
  • Natě přidávejte do vašeho oblíbeného smoothie po trochách a průběžně ochutnávejte, některé natě jsou svou chutí výrazně intenzivní.

 Zeleninové pesto je nedocenitelným pomocníkem v kuchyni.

  • Pesto můžete použít na těstoviny, můžete s ním za tepla pomazat vařené brambory, nebo můžete lžičku pesta přidat jako dochucovadlo do vývaru
  • Základ pesta tvoří vždy zelenina (v našem případě také nebo pouze její natě), oříšky nebo semínka a olej. Pomixováním těchto ingrediencí vznikne chuťově vynikající pesto.
Pesto ze zeleninových natí si můžete připravit stejným způsobem, jako se připravuje pesto bazalkové. Podobné je i využití.

Najděte si svou oblíbenou variantu zpracování natí nebo se s dalšími nápady podělte do komentářů níže.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli