Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kořenová zelenina: Skvělý pomocník v kuchyni se spoustou skvělých chutí

Kořenová zelenina: Skvělý pomocník v kuchyni se spoustou skvělých chutí

Kořenová zelenina, jak už název napovídá, jedná se o druh zeleniny, která se pěstuje pro své kořeny, oddenky nebo hlízy. Mezi nejznámější a nejvíce používaný druh kořenové zeleniny patří mrkev, petržel, celer, červená řepa, křen nebo třeba zázvor. Obsahuje spoustu významných a cenných látek pro náš organismus a při správném uskladnění ji můžeme využívat po celý rok. 

Využití kořenové zeleniny

Kořenová zelenina má opravu hojné využití v kuchyni.

  1. Používá se k přípravě polévek, které jsou opravdu vydatné, zasytí nás na delší dobu a dodají potřebné množství vlákniny.
  2.  Tradiční česká klasika - svíčková omáčka, která se bez bohatého základu z kořenové zeleniny neobejde.
  3. Skvěle poslouží i jako příloha k hlavnímu chodu.
  4. Vegetariáni používají kořenovou zeleninu jako náhradu masa, nebo jako svěží salát. 
  5. Vykouzlíte z ní lahodnou pomazánku a ve spojení s čerstvým domácím pečivem to bude opravdová lahůdka.
  6. Pro jarní detox se hojně využívá bohatý nápoj - smoothie

Více

1 2 3 4

Další témata

Další recepty