Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bublaniny neodmyslitelně patří k letním měsícům a jsou u nás velmi oblíbené, protože jsou jednoduché na přípravu a "rozumí" si s jakýmkoliv sezónním ovocem. Během chvilky tak na stole máme nadýchaný, lehký a lahodný moučník.

Jeden z mála moučníků, který dokáže dokonale navodit domácí pohodu, je bublanina jako od babičky, a to s ovocem ze zahrádky v podobě jahod, borůvek, rybízu, meruněk nebo šťavnatých třešní jako v našem článku. Těsto je vláčné a nadýchané, všechny suroviny odměříme jednoduše pouze pomocí hrníčku

Jak udělat bublaninu s třešněmi 

Tuto bublaninu s přehledem zvládne i začínající pekař a jediné, co může dát trochu více práce, je vypeckování třešní, které však s chytrým trikem jde snadno. A jak na to?

  1. Na 1 plech třešňové bublaniny potřebujete: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice (nebo dle chuti), 1 kypřicí prášek do pečiva, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 vejce, čerstvé třešně a na obalení třešní 2 lžíce hrubé mouky. 
  2. Plech vyložte pečicím papírem
  3. Vejce s cukrem utřete dohladka a postupně přidejte olej, mléko a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Důkladně promíchejte a vlijte na připravený plech. 
  4. Třešně omyjte, zbavte stopek a vypeckujte
  5. Lehce třešně obalte v hrubé mouce, čímž se zabrání propadání ovoce v těstě
  6. Vložte do trouby předehřáté na 175 °C a pečte asi 35–40 minut (průběžně kontrolujte špejlí). 
  7. Před servírováním pocukrujte moučkovým cukrem. 

Tip: Pro krásnou vůni vyzkoušejte do těsta přidat trochu nastrouhané citronové kůry

Výbornou bublaninu s třešněmi si můžete upéct také podle našeho videonávodu, který vás přípravou provede krok za krokem.

Dobrou chuť. 

Komentáře

Další tipy a triky