Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jó, třešně zrály a teplej vítr je odvál až do kuchyně, kde našly mnohé využití

Jó, třešně zrály a teplej vítr je odvál až do kuchyně, kde našly mnohé využití

Když v červnu dozrávají třešně, je to veliké lákadlo. Krásně se lesknou, nádherně voní, a když na trhu narazíte na ty největší, „masité“ křupky, člověk by se jich nejraději ujedl. Milovníci třešní se tímto sezónním ovocem zásobují i na zimu.  A že po nich bolí břicho? Nevadí, jednou za čas se to snese. 

Moučníky s třešněmi

Nejtypičtějším moučníkem je třešňová bublanina. Třešně se ale hodí třeba i do závinu nebo do ořechové bábovky. Krásně se vyjímají i na cheesecaku nebo muffinech, kde jsou doslovnou „třešničkou na dortu“.

Přínos třešní

Třešně jsou velmi zdravé, obsahují množství vitamínů a minerálů. Bohatě je v nich zastoupený draslík a železo. Konzumace se doporučuje těm, kteří trpí dnou – třešně dovedou snížit hladinu kyseliny močové v těle. Třešně také zlepšují spánek a paměť.

 

Více

1 2 3

Další témata

Další recepty