Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoláda se k polévání dortů, moučníků, zákusků a cukroví používá velmi často. Kromě toho, že moučníky ochutí a krásně ozdobí, také zajistí jejich delší trvanlivost a schová drobné nedostatky na povrchu.

Musíme si uvědomit, že čokoláda k polévání není čokoládová poleva. Poleva je kakaový prášek nebo čokoláda na vaření smíchaná s větším množstvím cukru a tuku (máslo, kokosový tuk) nebo tekuté tukové složky (vysokoprocentní smetana, olej).

Jak udělat čokoládu na polévání

Čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Do čokolády přimícháme pár kapek oleje, horké šlehačky nebo kousek másla - cílem je zajistit větší tekutost čokolády při polévání moučníku a snadnější roztíratelnost po jeho povrchu. Čokoláda v chladu téměř okamžitě ztuhne, proto pracujeme rychle.

Rozpuštěná čokoláda se používá ke zdobení cukroví, zákusků a drobných sladkostí, které při servírování klademe na sebe - čokoláda je pevná a nepovolí v teple tak rychle jako poleva.

Komentáře

Další tipy a triky