Řízky extra křupavé

Hella Kuchařka: Hella

Drůbeží maso 33 názorů

Suroviny

4 kuřecí řízky
5 lžic hladké mouky
3 lžice škrobové moučky (Solamyl)
1 lžíce octa
1 lžička prášku do pečiva
voda
sůl
česnek
Recept si zatím oblíbilo 37 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Řízky naklepeme a rozdělíme na menší kusy - asi tak 3 z jednoho prsního řízku.

  2. Osolíme, potřeme utřeným nebo granulovaným česnekem a necháme chvíli odležet.

  3. Mezitím si umícháme těstíčko na obalení (bez vajec!). Smícháme obě mouky s práškem do pečiva a zalejeme trochou vody smíchanou s octem. Prošleháme vidličkou a přidáváme další vodu, až má těstíčko konzistenci asi jako na lívance.

  4. Namáčíme v něm řízky a smažíme na rozpáleném oleji. Upečené odkládáme na papír.

Poznámka

Ingredience dávám většinou od oka a v různých poměrech a vždy se povede. Kupodivu kypřící prášek není vůbec cítit, usmažený "obal" je velmi chutný, křupavý až chrastí. V původním receptu bylo: 10 lžic kukuřičné mouky, 5 lžic hl. mouky, 1 lžíce octa a 1 lžíce prášku do pečiva. Toto množství se mi zdálo na 4 řízky příliš velké a proto jsem si ho upravila.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 255 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řízky extra křupavé

  • krys.ty krys.ty

    Příšerný patlavý recept. S těstem se nedá normálně pracovat, ať se naředí jakkoli, natož jako na lívance. Řízky sice křupou, ale jsou strašně mastné. Už nikdy.:-//:no:

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    Já někdy místo vajíčka potřu plnotučnou hořící a rodině to chutná. Jinak klasický trojobal .

    Odpovědět

  • Jindřich Šafář Jindřich Šafář(neregistrovaný)

    Já mám dlouholetou zkušenost, že jsem dával do vajíčka plnotučnou hořčici. Asi by to bylo místa octa chutnější. Asi tak jednu pol. lžíci na dvě vajíčka asi to bude každého věc podle chuti.

    Odpovědět

  • Katerinka 81 Katerinka 81(neregistrovaný)

    Dobrý de, udělala jsem přesně podle receptu. Bála jsem se toho octa, ale zkusila jsem. je to vynikající. Neudělala jsem ho moc husté, ale přesto, řízečky mají krásnou křupavou krustičku. Vynikající. těm co se to nepovedlo - nepřidali jste vejce nebo něco? nebáli jste se octa a nedali toho málo? Neudělali jste si to moc husté ve velké vrstvě? Jinak nechápu, jak se to mohlo nepovést...

    Odpovědět

  • Jiřina Jiřina(neregistrovaná)

    Já zas řízky naklepu osolím a naložím : bílý jogurt, 1 vejce, kdo chce česnek. lžičku červené papriky. Druhý den je lžící naberu i s tou patlou a vymáchám ve strouhance. Opeču. Jsou vynikající, měkoučké a chřupavé. Teď jsem zas kuřízky nakrájela na nudličky a přes noc naložila do tatarské omáčky, trochu červené papriky, bazalku. Druhý den jsem vmíchala podle oka strouhanku a na pánvi osmažila. Taková to byla dobrota, vnouček se olizoval až za ušima.

    Odpovědět

  • Bohuslava Bartoňová Bohuslava Bartoňová(neregistrovaný)

    Já přidávám normálně do vajíček pivo a do strouhanky drcené kukuřičné lupínky. :-)

    Odpovědět

  • Vanátová Helena Vanátová Helena(neregistrovaná)

    řízky jsem zkoušela dle daného receptu,ale žádné extr natož nějaká bomba to fakt nebyla,česnekový řízek,které dělám normálně:-(:-//

    Odpovědět

  • MartinaHruba MartinaHruba

    Mě se nepovedly, vypadají jako přírodní, a nic křupavého na tom není.. Nevím kde jsem udělala chybu?! :-( :-/ :-S

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    spagetka: Já taky. Kýta je nejen suchá, ale i tuhá.. Ikdyž, můj zeť má rád řízky jen z kýty.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Robert: já osobně bych kýtu nedoporučovala, spíš krkovičku

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Robert: No, budeš to muset zkusit. Ne každému suchší řízek vadí.

    Odpovědět

  • Robert Robert(neregistrovaný)

    Chtěl bych je zkusit z vepřové kýty.Šlo by to? Nebudou moc suchý?:-//:-//

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hella: No, Heli, určitě u nás budou na oběd častěji;-)

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Jana Remkova: Díky za pochvalu Jani, od tak zkušené kuchařky obzvlášť potěší.;-) Jsem ráda, že to někdo zkusil!

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Takže Heli, možná jsem tak skvělé řízky ještě nejedla;-). Zvláštní je, že skoro vždy řízky potírám česnekem a skoro nikdy to není cítit. tady bylo a dost!! Láďa strašně pochvaloval, že jsou vynikající. Takže, plus jsem dala hned, teď foto a díky za další nápad do jídelníčku;-):yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: křupavé řízky křupavy řizek řízky bez vajec obal na rizky křupavý obal na řízky řízky křupavé vepřové řízky křupavý trojobal řízky křupavé řízky v křupavém těstíčku obaly na řízky jak na křupavé řízky řizek bez vajec obal na řízek jak udelat krupave rizky křupavý vepřový řízek těstíčko bez vajec aby rizky krupaly rizek bez vajicka mekoucke rizecky